Uroloog Bo Coolsaet (80) en advocaat Kris Luyckx komen toe aan het Antwerpse justitiepaleis. (archieffoto)
Volledig scherm
Uroloog Bo Coolsaet (80) en advocaat Kris Luyckx komen toe aan het Antwerpse justitiepaleis. (archieffoto) © Photo News

Advocaat van Bo Coolsaet: “Rechters zitten in kamp van believers”

Advocaat Kris Luyckx die Bo Coolsaet verdedigt, haalt na de veroordeling van zijn 80-jarige cliënt zwaar uit naar de rechters.  Vlaanderens bekendste uroloog is deze voormiddag veroordeeld tot vier jaar cel waarvan de helft effectief wegens de verkrachting en aanranding van een minderjarige patiënte. Coolsaet gaat in beroep. 

0 reacties

 1. Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrachting minderjarige patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

  Uroloog Bo Coolsaet (80) krijgt celstraf voor verkrach­ting minderjari­ge patiënte: “Positie misbruikt om seksuele lusten bot te vieren”

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft uroloog Bo Coolsaet, die vervolgd werd voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patiënte, schuldig verklaard. Coolsaet krijgt vier jaar cel waarvan twee jaar met uitstel. Ook wordt hij tien jaar uit zijn burgerrechten ontzet. Het openbaar ministerie vorderde zelf de vrijspraak, maar de rechtbank achtte de feiten bewezen en stelt onomwonden dat Coolsaet “zijn positie misbruikte om zijn seksuele lusten bot te vieren”. Coolsaet gaat in beroep en moet dus nog niet naar de gevangenis.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas