Gilles Vanderbeck, de advocaat van beschuldigde Nacer Bendrer.
Volledig scherm
Gilles Vanderbeck, de advocaat van beschuldigde Nacer Bendrer. © BELGA

Advocaat probeert proces rond aanslag Joods Museum in de war te sturen: "Recht op verdediging is geschonden”

Net op het moment dat de speurders op het proces over de aanslag op het Joods Museum met het ene element na het andere op de proppen kwamen in het nadeel van Mehdi Nemmouche heeft de advocaat van de tweede beschuldigde een incident veroorzaakt. Daardoor moest het proces enkele uren onderbroken worden.

  1. Mogelijk nieuwe stemopname en ‘spiervergelijking’ Nemmouche op proces aanslag Joods Museum

    Mogelijk nieuwe stemopname en ‘spierver­ge­lij­king’ Nemmouche op proces aanslag Joods Museum

    Mogelijk zal er nog tijdens het assisenproces rond de aanslag in het Joods Museum in Brussel een nieuwe opname gebeuren van de stem van Mehdi Nemmouche. Die zou dan vergeleken worden met de stem van de man in de opeisingsvideo die teruggevonden werd op de laptop van Nemmouche. De beschuldigde ging daarmee akkoord, maar wond zich wel op over het stemonderzoek waaraan men hem in zijn Franse cel wilde onderwerpen. Twee advocaten van de burgerlijke partijen vroegen vandaag bovendien een op het eerste gezicht ongewoon bijkomend onderzoek bij voorzitter Laurence Massart. Ze willen de spieren van Nemmouche vergelijken met die van de man in de opeisingsvideo.
  2. Wanneer en hoelang moet ik in quarantaine als iemand met wie ik contact had besmet blijkt? Minister Vandenbroucke legt de nieuwe teststrategie uit

    Wanneer en hoelang moet ik in quarantai­ne als iemand met wie ik contact had besmet blijkt? Minister Vandenbrou­c­ke legt de nieuwe teststrate­gie uit

    Mensen die recent in aanraking kwamen met een besmet persoon worden niet meer getest, zolang ze geen symptomen vertonen. Ze moeten wel langer in quarantaine, want zeven dagen quarantaine zonder test is te kort. Dat is de nieuwe teststrategie in ons land, die het werk van overbelaste huisartsen en labo’s moet verlichten. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) legt aan HLN LIVE uit hoe het nu juist in elkaar zit: wanneer moet je in quarantaine en wanneer moet je je laten testen? En hoelang moet je in quarantaine?
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement