De 3M-fabriek in Zwijndrecht.
Volledig scherm
De 3M-fabriek in Zwijndrecht. © Photo News

Advocaat milieurecht over PFOS-vervuiling: “Bedrijf krijgt mogelijk een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen”

“Er hangt de multinational 3M een van de hoogste boetes ooit in Vlaanderen boven het hoofd.” Dat zegt advocate milieurecht, Isabelle Larmuseau in VTM Nieuws. De Amerikaanse energiereus wordt gelinkt aan zware PFOS-vervuiling in Zwijndrecht, die aan het licht kwam tijdens de werken aan de Oosterweelverbinding. Vandaag raakte nog bekend dat het bedrijf een ‘dading’ sloot, waarbij het amper 75.000 euro moest betalen.

20 reacties

 • linda verhelle

  1 maand geleden
  Goed gezegd Wilfried. Nu een grote mond maar je zult zien 2 maanden verder en we zullen niet veel meer van horen. Die bende die er toen aan waren zullen wel zorgen dat,dat potje niet verder gaat opengaan. Een ferme boete en hun ontslag dat zou ik eisen.
 • swenti Bolt

  1 maand geleden
  De Amerikanen betalen juist niks, de Vlaming zal het moeten betalen met kosten van de inhalige advocaten er boven op.
 • Guy Stanbel

  1 maand geleden
  Boetes? Daar is het volk die het slachtoffer zijn niets mee! Sluiten die boel en oprotten, samen met alle politici die hier schuld aan hebben!
 • Wilfried Vanden Berg

  1 maand geleden
  En die ministers van milieu die destijds alles verzwegen hebben aan de bevolking en die nu plotseling heel graag in de media de schuld in andermans schoenen mogen schuiven ? Schauvliege, Crevits , Tavernier destijds , die gaan vrij uit ? Of mogen ze ook een hoop onzin komen vertellen in Ter Zake om hun vel te redden ?
 • Lieve Van Tallo

  1 maand geleden
  Maar hoge boetes wil zeggen dat de staat deze ontvangt, nee liever niet! Hun producten zullen enorm duur worden en onze medische kosten gaan omhoog. Zij maken gespecialiseerde producten. Meer controles uitvoeren. de ceo buiten zetten als ze pfos gebruiken! Zeker geen boete aan de staat laten betalen daar zijn we niks mee. Beter laten opdraaien voor de saneringskosten voor iedereen die er last van heeft.
 1. 92 procent van Vlaams zorgpersoneel is gevaccineerd: “Vaccinatie verplichten is voor mij geen taboe"

  92 procent van Vlaams zorgperso­neel is gevacci­neerd: “Vaccinatie verplich­ten is voor mij geen taboe"

  Met 92 procent van het zorgpersoneel dat zich inmiddels liet vaccineren, heeft Vlaanderen een vrij hoge vaccinatiegraad. Toch zijn er nog steeds 17.500 personen in de zorg die weigeren om zich te laten vaccineren. “We blijven mobiliseren en sensibiliseren en vragen transparantie aan de zorginstellingen”, aldus Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) in een reactie bij ‘VTM Nieuws’. “En er is tijdens de interministeriële conferentie afgesproken om het overleg rond de vaccinatieplicht op te starten."