Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Advocaat Laurent over brief van Reynders: “Duidelijk twee maten en twee gewichten”

"Iedereen hier is geschokt. Er wordt duidelijk gewerkt met twee maten en twee gewichten." Dat zegt Laurent Arnauts, de advocaat van prins Laurent, vandaag. Hij reageert zo op een bericht in verschillende kranten dat minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in augustus 2012 zijn Libische collega per brief een lijst van acht Belgische ondernemingen bezorgde die nog wachten op geld uit Libië. Prins Laurent vraagt al jaren om een gelijkaardige tussenkomst. 

8 reacties

 • Luc Lepoudre

  3 jaar geleden
  Prins Laurent heeft gelijk. In België wordt ophoog niveau gesjoemeld met fondsen, budgetten, dotaties, mandaten, benoemingen, financieringen en geschermd met "internationale verplichtingen en verdragen" waar een kat haar jongen niet in terug vindt. Ondertussen wordt er gratuit van leer getrokken tegen "corrupte dictators" van landen wiens beleid niet in ons voordeel liggen.
 • Jan Baroen

  3 jaar geleden
  Prins Laurent heeft geen gelijk: Reynders is inderdaad voor een paar firma’s tussengekomen, maar op een onwettelijk manier door gesjoemel met bevroren fondsen. Hij mocht dit niet doen, niet voor bepaalde firma’s en niet voor prins Laurent. Het is niet omdat hij gesjoemeld heeft voor enkele Waalse fima’s, dat hij dat ook voor de vzw van Laurent moest doen.
 • imke de meester

  3 jaar geleden
  Laurent moet dat zelf oplossen, en dat niet doorschijven naar de regering.
 • Toon Schouteden

  3 jaar geleden
  Prins Laurent heeft inderdaad gelijk, maar vergeet niet: die rekening met "bevroren geld" is zo leeg als de staatskas. Het geld is gaan vliegen en eenieder in de wetstraat loopt rond met 'n bloedneus!
 • Didi Bellens

  3 jaar geleden
  Dat Laurent eens zelf zijn plan trekt, verdorie! Als het mis gaat moet iedereen hem helpen, maar als alles goed gaat hoor je hem niet meer. Nee ik ben niet akkoord met Laurent zijn gezaag en zijn gebrul.
 1. Wat gebeurde er met “verdwenen" Libisch geld? Extra hoorzittingen gevraagd na Pano-reportage

  Wat gebeurde er met “verdwenen" Libisch geld? Extra hoorzittin­gen gevraagd na Pa­no-reportage

  Sp.a-Kamerlid Dirk Van der Maelen vraagt dringend extra hoorzittingen in de commissie Financiën in verband met de zaak rond het verdwenen Libisch geld. Dat zegt hij naar aanleiding van reportage van het VRT-duidingsprogramma Pano over de gerechtelijke strubbelingen van prins Laurent met de Libische staat en de twee miljard euro aan bevroren Libische fondsen die België heeft vrijgegeven.
 2. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Reynders wilde geld Khadafi helpen vrijmaken

  Reynders wilde geld Khadafi helpen vrijmaken

  Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) schept een beetje duidelijkheid in de zaak van de Libische miljarden. Hij maakte aan de Kamer een brief over uit 2012 waarin hij zijn Libische collega vroeg om werk te maken van het uitbetalen van enkele Belgische bedrijven. Precies zo’n uitbetaling waar prins Laurent al jaren tevergeefs om vraagt. In ruil zou Reynders het Libische geld dat vastzat in bevroren rekeningen weer vrij maken.