Kris Luyckx.
Volledig scherm
Kris Luyckx. © Photo News

Advocaat Kris Luyckx: “Cokegebruikers zijn gekend bij het gerecht, pak hén eens aan”

“Het gerecht kent de drugsgebruikers. Stuur hén al eens een eerste briefje als afschrikking.” Dat zegt de bekende advocaat Kris Luyckx, die al vaak mensen uit het milieu juridisch heeft bijgestaan. Volgens hem werkt de ‘war on drugs’ niet en kan het gerecht het “geweer beter eens van schouder veranderen”.

 1. Bekende Antwerpenaren over het drugsgeweld in hun stad: “In Portugal is cannabis legaal en gaat de politie niet achter kleine dealers aan”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Bekende Antwerpena­ren over het drugsge­weld in hun stad: “In Portugal is cannabis legaal en gaat de politie niet achter kleine dealers aan”

  Dat Antwerpen de laatste maanden steeds harder en frequenter getroffen wordt door het drugsgeweld valt moeilijk te ontkennen. Afgelopen dinsdag werden nog vier mannen gearresteerd toen ze gewapend en met slechte bedoelingen onderweg waren naar restaurant Poke Bowl Place aan de Stenenbrug. Hoe kijkt bekend Antwerpen naar al die schietpartijen en explosies? “Alles wat illegaal is en waar veel geld mee verdiend kan worden, gaat gepaard met geweld.”
 2. Eb en vloed bemoeilijken zoektocht naar jonge vrouw (25): “Zenne is geen evidente omgeving”
  PREMIUM

  Eb en vloed bemoeilij­ken zoektocht naar jonge vrouw (25): “Zenne is geen evidente omgeving”

  Het getij in het Rupelbekken bemoeilijkt de zoektocht naar de vermiste jonge vrouw (25) die afgelopen weekend in de Zenne sukkelde en meegesleurd werd door het water. “We moeten rekening houden met de getijden”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Eb en vloed, zo ver in het binnenland? “Het water beweegt 16 kilometer bij eb richting zee en 14 kilometer terug landinwaarts bij vloed.”
 3. Wat wél de drugssmokkel in de Antwerpse haven kan verstoren: slimme neuzen en digitaal beveiligde containers
  PREMIUM

  Wat wél de drugssmok­kel in de Antwerpse haven kan verstoren: slimme neuzen en digitaal beveiligde containers

  De strijd tegen drugs ga je echt niet winnen in de straten van Antwerpen. Bewijs is de zomer vol drugsgeweld ondanks het feit dat de politie al jaren het werkterrein van drugscriminelen onder controle probeert te krijgen. Maar kan je de drugssmokkel in de haven van Antwerpen — dé Europese toegangspoort voor cocaïne — proberen lam te leggen door simpelweg alle containers te controleren?
 4. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.