Drie van de vier beklaagden: Evert De Clercq, Pierre Serry en dokter André Gyselbrecht.
Volledig scherm
Drie van de vier beklaagden: Evert De Clercq, Pierre Serry en dokter André Gyselbrecht. © Photo News

Advocaat André Gyselbrecht over hoge strafeis: "20 jaar moet het maximum zijn"

Het Openbaar Ministerie heeft op het proces rond de moord op Stijn Saelens 30 jaar gevangenisstraf gevorderd voor André Gyselbrecht, 26 jaar voor Pierre Serry (die als tussenpersoon fungeerde) en 28 jaar voor Evert De Clercq, die een huurmoordenaar ronselde. Voor Roy Larmit, die een handje hielp bij het begraven van Saelens' lichaam, is 24 jaar geëist. De verdediging van de hoofdverdachte gaat niet akkoord.

71 reacties

 • dries vergauwe

  5 jaar geleden
  hopelijk wrdt het geen scheefspraak maar RECHTspraak tegen moordenaars van stijn!!!!
 • Francis Rossi

  5 jaar geleden
  30 jaar is nog te weinig
 • philippe decock

  5 jaar geleden
  Kindermisbruik totaal niet bewezen en een huurmoord bestellen kan je niet van een "goede man" verwachten. En met die film en show van zijn advocaat is te zien dat er geen euro bespaard word aan zijn verdediging. Een moordenaar is een moordenaar.
 • Valère Rads

  5 jaar geleden
  Ocharme, doktoor André. Dat hij maar gauw terug vrijkomt. Hij handelde enkel met de beste bedoelingen, om zijn familie tegen die monsterlijke pedofiel te beschermen. NOT! Zwaarst mogelijke straf aub, het volk zal geen klassenjustitie aanvaarden. Dat de verdediging de mogelijkheid krijgt om een promofilm te tonen, waarin mensen aan het woord komen die niet in de rechtbank mochten getuigen, hoe is het mogelijk?!
 • Francis Rossi

  5 jaar geleden
  30 jaar is nog te weinig
 1. KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezingen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”
  338

  KIJK. Magnette (PS) wil na verkiezin­gen 2024 premier worden, De Wever (N-VA): “Een dikke vette neen”

  Op papier is het nog ruim een jaar tot de volgende federale verkiezingen, maar PS’er Paul Magnette laat in een interview bij ‘Le Soir’ alvast het achterste van z’n tong zien. Hij wil premier worden. N-VA-voorzitter Bart De Wever reageert in een interview met VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez alvast weinig positief: “Een dikke vette neen.” Bekijk hierboven de reactie van De Wever.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.