Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © belga

Advocaat actiegroep 'Geld Terug van Arco' wil staat dagvaarden als er geen oplossing uit de bus komt

arcoAdvocaat Geert Lenssens, die de actiegroep Geld Terug van Arco vertegenwoordigt, wil dat er actieve gesprekken opgestart worden met de organisaties die de Arco-coöperanten vertegenwoordigen. Als er daar geen oplossing uit de bus komt, wil hij de staat dagvaarden.

  1. Europees Hof schiet waarborgregeling Arco af

    Europees Hof schiet waarborgre­ge­ling Arco af

    Het Europees Hof Van Justitie heeft de waarborgregeling voor de Arco-coöperanten afgeschoten. Daarmee volgde het Hof het eerdere advies van de advocaat-generaal. Volgens de uitspraak zouden de spaarders in niets verschillen van de aandeelhouders. Hen vergoeden zou staatssteun zijn en die is verboden in Europa. Het is nu aan onze regering om op zoek te gaan naar een alternatief, zoals beloofd in het regeerakkoord. De regering-Michel heeft daarvoor vrijdag op de ministerraad alvast een Arco-taskforce opgericht.
  2. "Arco-spaarders zijn politieke koopwaar geworden"

    "Ar­co-spaar­ders zijn politieke koopwaar geworden"

    Er zal volgend jaar een regeling uitgewerkt worden voor Arco-coöperanten. Zij zullen deels schadeloos gesteld worden, zei premier Michel tijdens de State of the Union. "Op initiatief van de Minister van Financiën zal een plan van aanpak worden opgemaakt", kondigde de premier aan. Een Arco-regeling was al onderdeel van het regeerakkoord. Er komt een taskforce en vanaf volgend jaar zal de regeling worden uitgevoerd. Op de oppositiebanken werd rumoerig gereageerd op de aankondiging.