David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Advies van experten voor onderwijs: mondmaskers vanaf derde leerjaar, activiteiten buiten klas geschrapt

De Risk Management Group (RMG) heeft een reeks maatregelen geadviseerd om de verspreiding van het coronavirus in het onderwijs te beperken. Uiteraard kan de politieke wereld daarover nog anders beslissen. Zo zouden coronacommissaris Pedro Facon en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) sowieso het onderwijs willen vrijwaren van harde maatregelen.

20 reacties

 • Christophe Heyndrickx

  1 jaar geleden
  Deze maatregelen zouden het alleen maar erger maken. Door uitval bij het onderwijzend personeel is dit niet haalbaar meer op alles op te splitsen. Sluit gewoon de scholen een tijdje zodat de verspreiding daar afgeremd wordt.
 • Vince Geerts

  1 jaar geleden
  Horeca middernacht verplicht dicht? Wie vind dit uit. Vroeger sluiten want we worden overspoeld door Nederlanders.
 • Kim Verpoorter

  1 jaar geleden
  Sluit de scholen want dat is echt de enige uitweg om de allerzwaarste golf ooit tegen te gaan.
 • marc meulenberghs

  1 jaar geleden
  Mondmaskers en coronavaccinatie voor kinderen is kindermishandeling!
 • Jef Clinckaert

  1 jaar geleden
  Vrije week. Nog 1 week en examens starten... Beter Afstandsonserwijs dan uren in studie en ze te pas en onpas gaan afhalen. Dat die examens ten minste mogen doorgaan..
 1. Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltuinen en andere plaatsen met kinderen
  Update
  40

  Strengere regels rond roken op komst: rookverbod in pretparken, speeltui­nen en andere plaatsen met kinderen

  De federale regering wil roken in attractieparken, dierentuinen, kinderboerderijen en speeltuinen vanaf 2025 verbieden. Dat staat in een antitabaksplan waarvan het kernkabinet het federale standpunt vrijdag heeft goedgekeurd. Als het van de regering-De Croo afhangt komt er ook een verkoopverbod in cafés en op festivals, en vanaf 2028 ook in grote voedingswinkels. De tabaksfabrikanten tonen begrip dat de overheid de tabaksconsumptie wil terugdringen, maar plaatsen grote vraagtekens bij het plan. “Maatregelen afkondigen zonder voorafgaand overleg met de betrokken sectoren getuigt van weinig beleidsernst en verantwoordelijkheidszin.”
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.