Premier Sophie Wilmès
Volledig scherm
Premier Sophie Wilmès © Photo News

Advies Raad van State: ook Senaat moet instemmen met volmachten voor regering

Naast de Kamer moet ook de Senaat zich kunnen uitspreken over het wetsontwerp dat de regering volmachten geeft om maatregelen te nemen in de strijd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit het advies van de Raad van State over het voorstel, dat de Kamer in principe morgen zal goedkeuren. Om onnodige vertragingen te vermijden, houdt de Senaat zich paraat. 

6 reacties

 • Ronny Biesen

  1 jaar geleden
  Staat al tien jaar op de besparingslijst en nog steeds niet afgevoerd. Doek die senaat gewoon op.
 • NOEL CLAES

  1 jaar geleden
  Nood breekt wet. Deze regering is samengesteld om de virus te behandelen, waarom kan ze niet doorgaan tot de volgende verkiezingen ? Och ja ik ben de NV-A vergeten, de ploeg van de stad Antwerpen die in alles hun zegje moeten hebben. Jawadde jong, wat een miserie, miserie, miserie...
 • Lilianne Van Neylen

  1 jaar geleden
  Goed dat die Raad van State er is. Zij tonen nu wettelijk aan dat de bedoeling van deze regering niet alleen het aanpakken van de coronacrisis is. Zij hebben achterliggend wel degelijk andere bedoelingen en die zijn zeker niet in het voordeel van de Vlaming!
 • Lilianne Van Neylen

  1 jaar geleden
  Ongelooflijk dat dit orgaan nog steeds in stand gehouden wordt en ziveel geld mag kosten om letterlijk NIETS te doen! Ongelooflijke slag in het gezicht van alle werkende mensen die straks weer een pak meer belastingen zullen mogen betalen!
 • Karel Van Beeck

  1 jaar geleden
  In deze omstandigheden voor een klein land als België hebben we maar 1 snelle regering nodig en dat is een federale. Snel handelen voor heel het land. Punt!