Volledig scherm
© BELGA

ACV vreest veel ontslagen om medische redenen

Vanaf januari kunnen bedrijven ook wie al langer dan 2 jaar ziek is, oproepen voor een re-integratietraject en dat tijdens hun ziekteverlof. Dat traject moet bekijken of de werknemer via aangepast werk wel opnieuw aan de slag kan. De bedrijfsartsen van externe preventiediensten krijgen veel telefoontjes van bedrijven die hun zieke werknemers willen oproepen. Het ACV vreest voor een ontslagmachine, zo schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

53 reacties

 • Dan Midden

  3 jaar geleden
  Principieel heb ik hiermee geen probleem! Werkgevers betalen 34 procent bovenop het brutoloon aan RSZ. Dit is een verzekering dus als ze deze verzekering nodig hebben dient de staat de langdurig zieken maar te betalen en eventueel te herscholen naar een andere job. De echt zieken mogen ze dan doorbetalen tot en vooral met pensioen zodat ze niets tekort komen. Profiteurs mogen naar ocmw voor mijn part zodat er meer geld is voor de echte zieken!
 • paul lemmens

  3 jaar geleden
  er wordt weer vlijtig gezocht naar een reden om te staken
 • Werner Tambuyser

  3 jaar geleden
  Steven moreels,het gaat hier over mensen die langdurig ziek zijn,het moest uzelf,zoon,dochter of familielid maar is zijn die gertoffen word met een ernstige ziekte,waardoor ze lange tijd afwezig zijn,al is over nagedacht??
 • kurt Degryse

  3 jaar geleden
  Langdurig zieken moeten niet op de loondienst staan bij bedrijven. Ze kunnen niet werken dus haal ze er af. De uitkering gaat dezelfde blijven, ze verliezen wat extra’s maar hier kan misschien nog wat herbekeken worden in de toekomst. Het zou in ieder geval ook de administratie voor het bedrijf aangezien ze niet extra kunnen aanwerven door headcounts etc. en de stress of heksenjacht van de zieke persoon zal verminderen.
 • Steven Moreels

  3 jaar geleden
  Als je graag Uw werk doet, zul je zo gauw niet ziek vallen, denk daar maar eens over na.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi