PHOTO_NEWS
Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

ACV gaat druk opvoeren tegen pensioen op 67

De plannen van de regering om vrijdag de optrekking van de pensioenleeftijd tot 67 jaar in eerste lezing goed te keuren, valt zeer slecht bij het ACV. "Een nieuwe provocatie", oordeelt de christelijke vakbond, die maar één oplossing ziet: "de druk opvoeren".

 1. Vakbonden: "Regering holt overleg over pensioenen uit, acties zullen volgen"

  Vakbonden: "Regering holt overleg over pensioenen uit, acties zullen volgen"

  Het gemeenschappelijk vakbondsfront is er niet over te spreken dat minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) vandaag het Beheerscomité van de Rijksdienst voor Pensioenen (RVP) heeft gevraagd zich uit te spreken over de optrekking van de pensioenleeftijd tot 67 jaar. Op die manier wordt de werking van het pensioencomité - waarin sociaal overleg plaatsvindt - uitgehold, zo klagen de bonden ACV, ABVV en ACLVB aan. De vakbonden kondigen ook acties aan.
 2. Minstens 1 persoon zwaargewond na steekpartij in nachtwinkel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”
  Play
  Antwerpen

  Minstens 1 persoon zwaarge­wond na steekpar­tij in nachtwin­kel op Kiel, dader nog op de vlucht: “Ik probeerde hem tegen te houden, maar hij kon zich loswringen”

  In een nachtwinkel aan de Boomsesteenweg, op het Antwerpse Kiel, is zaterdagmiddag minstens 1 persoon gewond geraakt na een steekpartij. De man is met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is momenteel nog voortvluchtig, maar een getuige kon helder beschrijven wat er gebeurd was. “Voor hetzelfde geld had hij mij ook neergestoken.”