Actievoerende agenten gooien voetzoekers naar VTM NIEUWS-journaliste tijdens live interview

VTM NIEUWS-journaliste Rosalie Pieters was bezig met een live optreden tijdens het nieuws van 13 uur toen er plots bommetjes ontploften in haar richting. Ze stond op de Kroonlaan in Brussel naar aanleiding van de stakingen van de politie. Gedurende de hele live-interventie hoorde je op de achtergrond ontploffingen. Op het einde raakte zelfs een bommetje de journaliste. In bovenstaande video kan je het incident herbekijken. Achteraf boden de agenten wel nog hun excuses aan.

 1. Zorgorganisaties vragen Overlegcomité vaccinatieplicht in te voeren voor alle personeel

  Zorgorgani­sa­ties vragen Overlegco­mité vaccinatie­plicht in te voeren voor alle personeel

  Verschillende organisaties die de belangen van zorginstellingen verdedigen hebben premier Alexander De Croo (Open Vld) donderdag in een brief gevraagd om de vaccinatieplicht niet alleen voor het zorgend personeel in te voeren, maar voor alle medewerkers. De brief, ondertekend door onder meer Zorgnet-Icuro en VVSG, komt er in aanloop naar het Overlegcomité van vrijdag. Ze willen ook duidelijkheid over de datum waarop die plicht in werking zal treden.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.