Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Actiedag vijfde campagne inbraakpreventie net voor overgang naar winteruur

Vandaag is de nationale actiedag van de inbraakpreventiecampagne "1 dag niet". Tijdens die campagne wil onder meer de politie sensibiliseren rond inbraken. In ons land gebeuren nog altijd meer dan 144 inbraken per dag.

5 reacties

 • Robert DE REU

  3 jaar geleden
  En vergeet niet dat u zich niet mag verdedigen als een inbreker je aanvalt, of je hebt nog een jaar gevangenis aan u been.
 • Rob Antonis

  3 jaar geleden
  We moeten niets anders doen dan méér beveiligen. Straf die klootzakken sterker, stuur ze zonder pardon naar Siberië, dan stopt dit vanzelf. En dat geld voor alle criminaliteit! Criminele buitenlanders moeten met héél hun famillie worden buitengezet. Zal wel helpen, wees gerust. Veel zwaarder straffen zal op termijn de enige oplossing zijn voor de gerustheid van de brave burgers!
 • Guido Westerburg

  3 jaar geleden
  In plaats van de inbrekers te vangen en achter de tralies te zetten is het inderdaad gemakkelijker om de brave burger het vuile werk te laten opknappen: laat de burger maar betalen voor inbraakalarm, veilige sloten en hekwerken, dievenlampjes bij afwezigheid, en inbraakverzekering. Dat heet 'sensibilisering'. Alles wordt gedaan behalve de daders langdurig achter de tralies te zetten.
 • Reinhart Madoc

  3 jaar geleden
  Alle sensibilisering ten spijt ,als ons rechtsysteem een te laks beleid voert ten aanzien van de woninginbraken.
 • Edmond Dillien

  3 jaar geleden
  De 5de editie, een jubileum terwijl het op het BIN netwerk gonst van de verhalen hier in de buurt van St Job, ze komen in klaarlichte dag, bij schemering en in het pikkedonker maar er zijn er toch al een paar opgepakt de BIN werkt, da's zeker.
 1. Vandenbroucke sluit vroeger Overlegcomité niet uit: “De vraag is of we vandaag genoeg doen”
  Play
  59

  Vandenbrou­c­ke sluit vroeger Overlegco­mité niet uit: “De vraag is of we vandaag genoeg doen”

  Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil het Overlegcomité vervroegd bijeen laten komen om bijkomende maatregelen te bespreken om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Jambon denkt daarbij vooral aan het stopzetten van de indoor activiteiten in de recreatieve sector. In een reactie daarop gaf minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) te kennen dat hij een vroeger Overlegcomité niet uitsluit.