Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Illias Teirlinck

ACOD Onderwijs is "beledigingen en absurde ideeën" beu, VSOA hekelt beslissing katholiek onderwijs

VSOA Onderwijs roept op tot stabiliteit voor leerkrachten op de werkvloer. Dat doet de vakbond in een reactie op de beslissing van Katholiek Onderwijs Vlaanderen om gelijkwaardige eindtermen in te dienen voor de eerste graad secundair onderwijs. Ook ACOD Onderwijs wil meer respect voor leerkrachten. De vakbond heeft een petitie gelanceerd.

4 reacties

 • Tamsin Andersen

  6 maanden geleden
  Zoals overal staan ook bij het geven van “oplossingen” voor het onderwijs de beste stuurlui aan wal. De leerkrachten zelf weten wat er mis is : tijdrovende dossiers aanleggen per leerling tegen dat de ouders via een advocaat van een C-attest een A-attest proberen te maken, onbeschoft gedrag van leerlingen en ouders moeten pikken van de directie, de lat steeds maar lager moeten leggen want iedereen “heeft recht” op een diploma,.. Van een mooi beroep wordt een soort van respectloze opvang gemaakt
 • oswald billiet

  6 maanden geleden
  Dat " gekapt stroo" van opgelegde eindtermen is voor niemand goed. Mijn mantra dat ik steeds verkondigde was:" Laat de meester terug meester zijn in zijn klas". Geef de leerkracht z'n autoriteit terug en bemoei u niet met zijn manier van leerdoelen aanbrengen. Ik heb in mijn jonge jaren op de middelbare school heerlijke leermeesters gehad en die hadden allen veel persoonljkheid. Tot externe pedagogen zich er mee begonnen te moeien en men niet meer mocht afwijken van wat opgedrongen werd.
 • wim rooyakkers

  6 maanden geleden
  Het onderwijs zit nog vastgeroest met ideeën en opvattingen uit de jaren 60 waar nog steeds weinig plaats is voor assertiviteit van de leerlingen ,en waar nog steeds ja knikkers het voordeel hebben, eigenlijk zouden leraren en onderwijzeresen eens stage moeten in Nederland, gaat een andere wereld voor jullie open.
 • Walter Van Criekinge

  6 maanden geleden
  De vakbonden zijn nu eenmaal oerconservatief, wat had je anders gedacht.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.