Premier Wilmès spreekt de bevolking toe, voor de tweede keer in vijf dagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Wilmès spreekt de bevolking toe, voor de tweede keer in vijf dagen. © Thomas Nolf

Achter de schermen van de Nationale Veiligheidsraad: “Experten waren dit keer wél duidelijk”

Waar het vorige week nog verwijten regende, was er gisteren niet één viroloog die de genomen maatregelen niet verdedigde. Logisch, de Veiligheidsraad heeft het strenge advies van de experten quasi volledig opgevolgd. “Omdat het deze keer wél duidelijk was.” Dit gebeurde er aan tafel.

22 reacties

 • Jos verelst

  1 jaar geleden
  De hele politieke klasse heeft de afgelopen maanden alleen maar aangetoond hoe onbekwaam ze zijn, dit in tegenstelling tot de werenschappers en experten die altijd kkare en duidelijke taal spraken.
 • Polutnik Ronald

  1 jaar geleden
  Nu is de regering safe , want het zijn de experten geweest die hen ervan hebben overtuigd de maatregelen te nemen . Dus na wel 10 keren niet geluisterd te hebben , is het nu na de vele reacties van het volk toch gelukt te luisteren . Eindelijk bedankt , maar nog niets gehoord over de reizigers .
 • Joris Janssens

  1 jaar geleden
  De experten waren al sinds de uitbraak duidelijk. Ze waren niet noodzakelijk juist maar wel duidelijk
 • Bob Boomer

  1 jaar geleden
  Mensen hebben nood aan duidelijke taal, geen politiek elastiek. Of te wel mag het of te wel mag het niet. Maar vandaag moet het zus, morgen kan het zo en overmorgen wordt het weer wat anders. Zo sla je de goodwill v/d mensen aan diggelen. Düren is een mooie stad maar blijven duren is wat anders !
 • Biot Aline

  1 jaar geleden
  De experten zijn al maanden duidelijk, onze politici daarentegen helemaal niet. Ofwel luisteren ze niet, ofwel negeren ze de specialisten raad ofwel verkondigen ze een eigen mening die op niks trekt. Onze politici hebben ons land en burgers de laatste dagen internationaal te kakken gezet. Ondertussen is ben weyts gewoon op verlof vertrokken.