Acht op de tien Belgen zet de thermostaat een paar graden lager.
Volledig scherm
PREMIUM
Acht op de tien Belgen zet de thermostaat een paar graden lager. © Getty Images

Acht op de tien Belgen zetten thermostaat lager, de helft denkt dat het volgend jaar nog slechter wordt

PolitiekHet wordt een zuinige winter. Acht op de tien Belgen zetten de thermostaat een paar graden lager en ruim vier op de tien geeft minder geld uit aan de eindejaarscadeautjes. Optimistisch voor 2023 zijn de Belgen niet: de helft denkt dat het volgend jaar nòg slechter wordt. Dit zijn de opvallendste vaststellingen uit ‘De Grote Peiling’.

55 reacties

 • Steve Caria

  2 maanden geleden
  Zolang de croo en de groenen aan de macht blijven zullen de werkende alleen nog maar achteruit gaan.
 • eric meers

  2 maanden geleden
  Stookolie mag niet voor het milieu , kerncentrales moeten weg volgens de groenen , gas en stroom zijn onbetaalbaar dus iedereen stookt hout en kolen wat 100keer slechter is voor het milieu . Weer een sterk staaltje van onbekwaamheid en wereldvreemdheid van politici .
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Ga dan toch met de Russen onderhandelen, al was het maar om hun gas en olie. Niemand van de EU burgers heeft ooit gevraagd om een embargo tegen het Russisch gas uit te spreken. Nu in de kou zitten is te danken aan gebrek aan diplomatie.
 • Melissa Meuris

  2 maanden geleden
  Het verbod op stookolie ketels moet opgeheven worden, stookolie is niet slechter dan gas en zeker niet slechter dan hout maar wel nog goedkoper.
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Zetten jullie de thermostaat maar lager, ik ga in ieder geval niet in de kou zitten!
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappillen: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”
  PREMIUM

  Wim Lybaert en Kris Baert over hun strijd tegen slaappil­len: “Blij dat ik van die vuiligheid af ben”

  Als je wil afbouwen met slaappillen, kan je daar sinds gisteren, 1 februari, ook bij de apotheker voor terecht. Want we nemen met z’n allen te veel slaapmedicatie. Jaarlijks worden er in ons land 400 miljoen dosissen verkocht. Tv-maker Wim Lybaert (54) en oud-reporter bij Radio 2 Kris Baert (68) getuigen over hun gevecht tegen slaappillen. “Overdag voel je je alsof er een snelheidsbeperking op je verstand staat, je creativiteit vlakt af”, vertellen ze.
 1. Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”
  PREMIUM
  1

  Niemand kon iets goed zeggen over ‘Zwarte Weduwe’ Jeanine Steeno: "Er telde maar één ding in haar leven: geld”

  Verdacht van minstens drie lepe moorden voor het geld, maar uiteindelijk slechts veroordeeld voor één. Sluwer en slechter dan ‘zwarte weduwe’ Jeanine Steeno (84) uit Leuven worden ze niet gemaakt. “Tijdens het moraliteitsonderzoek hebben we écht gezocht naar een positieve getuigenis over haar, maar die hebben we helaas niet gevonden. Een verschrikkelijke vrouw”, zeggen speurders.