Acht maanden cel voor verliefde drugskoerier in Brugge

De correctionele rechtbank van Brugge heeft vier drugsdealers veroordeeld tot effectieve celstraffen. De spilfiguur, Jean-Paul B., kreeg een gevangenisstraf van 37 maanden cel. Gino H. had tijdens het proces verklaard dat hij alleen meehielp omdat hij verliefd was op een medebeklaagde. De verliefde drugskoerier kreeg acht maanden cel.

  1. HET DEBAT. Moeten de quarantaineregels in het onderwijs versoepeld worden? Dit vindt u ervan

    HET DEBAT. Moeten de quarantai­ne­re­gels in het onderwijs versoepeld worden? Dit vindt u ervan

    De roep om aanpassing van de huidige quarantaineregels in het onderwijs klinkt steeds luider. De situatie is onhoudbaar, klinkt het, maar het moet ook veilig blijven. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) overlegde vandaag met de vakbonden en experts over een eventuele aanpassing, morgen volgt overleg met alle betrokken ministers. Maar moeten de quarantaineregels nu wel of niet op de schop? Eerder lieten we al enkele experts en politici aan het woord, nu mag u uw zegje doen.
  2. Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzichtig zijn zolang de winter duurt”

    Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzich­tig zijn zolang de winter duurt”

    "Zolang de winter duurt, moeten we uiterst waakzaam en voorzichtig zijn." Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) gezegd in het Vlaams Parlement, waar het woensdag ging over meer bevoegdheid voor het Vlaams gewest in crisissituaties, en dus ook in de coronapandemie. "In een eerste fase zal het toch belangrijk zijn om te kijken waar we staan op het einde van de vijfde golf", zei ook afdelingshoofd Preventie van het AZG, Iris De Schutter.