Acht maanden cel voor verliefde drugskoerier in Brugge

De correctionele rechtbank van Brugge heeft vier drugsdealers veroordeeld tot effectieve celstraffen. De spilfiguur, Jean-Paul B., kreeg een gevangenisstraf van 37 maanden cel. Gino H. had tijdens het proces verklaard dat hij alleen meehielp omdat hij verliefd was op een medebeklaagde. De verliefde drugskoerier kreeg acht maanden cel.

  1. Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtoffer opgelucht. “Wees gewaarschuwd: drugsgebruik kan tragische gevolgen hebben”
    Keerbergen

    Elf tieners vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc, familie van slachtof­fer opgelucht. “Wees gewaar­schuwd: drugsge­bruik kan tragische gevolgen hebben”

    Het Antwerpse parket wil elf minderjarige jongeren voor de jeugdrechtbank brengen voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De jonge N.H. overleed drie jaar geleden nadat enkele van zijn vrienden hem een overdosis xtc hadden laten innemen. Toen bleek dat het fout liep, duurde het uren voor iemand de hulpdiensten belde. Het parket wil hen vervolgen voor schuldig verzuim en de handel in verdovende middelen.