De Achelse trappist (links) verliest als eerste van de Belgische trappisten zijn 'Authentic Trappist Product'-label, maar mag zich toch nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle.
Volledig scherm
De Achelse trappist (links) verliest als eerste van de Belgische trappisten zijn 'Authentic Trappist Product'-label, maar mag zich toch nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. © BELGA

Achelse trappist is geen echte trappist meer

Met het verdwijnen van de laatste broeders uit de Achelse Kluis verliest de Achelse trappist als eerste van de Belgische trappisten zijn "Authentic Trappist Product"-label. Toch mag Achel zich nog trappist noemen, omdat het ressorteert onder de trappistenabdij van Westmalle. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

 1. Het licht uitdoen? Niet echt. Vader Marc kwam en maakte een nieuwe Belgische trappist
  PREMIUM

  Het licht uitdoen? Niet echt. Vader Marc kwam en maakte een nieuwe Belgische trappist

  Het was met grote tegenzin dat broeder Marc vertrok uit zijn geliefde Orval. Maar als twee bisschoppen je vragen om vader abt te worden, zeg je toch maar ja. Máár, zo zwoer hij, hij zou niét naar Achel trekken om er het licht uit te doen. De ingetreden Wervikse ondernemerszoon zorgde, integendeel, dan maar voor wereldnieuws: hij bracht er prompt de zesde en laatste Belgische trappist op de markt.
 1. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af