Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

ABVV waarschuwt: “Sociale vrede komt in gevaar als werkgevers vasthouden aan loonnorm”

De voorzitter van de socialistische vakbond waarschuwt de werkgevers dat de sociale vrede in gevaar komt indien die de komende twee jaren vasthouden aan een loonnorm. Het tweejaarlijks overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden in ons land moet nog starten, maar vakbonden en werkgevers zijn al hun loopgraven ingedoken. 

28 reacties

 • Rita Heremans

  1 week geleden
  Het is dankzij de vakbonden, 75 jaar geleden,dat wij een riant leven kunnen leiden. Het is dankzij de vakbonden dat de gewone werkman nu naar de verdoemenis gaat. De vakbonden doen al het mogelijke om zichzelf onmisbaar te maken, ten koste van de werkman. Hoe meer loon hoe duurder het product, dus, nog meer loon, dus, nog duurder product. Het is misschien simplistisch maar zo werkt het wel. Vicieuze cirkel. Bedankt vakbond.
 • Gerard Teeuws

  1 week geleden
  De lonen komen zeker in orde nu bijna alle politieke partijen in onze regering zitten. Wie durft aan hun bekwaamheid twijfelen.
 • JOHNNY VANDENBERGE

  1 week geleden
  ABVV heef zeker niets anders te doen dan over lonen beginnen te spreken in de crisis dat we momenteel doormaken willen ze dan een economisch kerkhof van ons land maken
 • Marijke Forsse Impens

  1 week geleden
  Het probleem met lonen is dat de lonen in onze maatschappij onderling niet meer in een ‘gezonde’ of ‘aanvaardbare’ verhouding met elkaar staan en dat je als privé persoon steeds minder service van de overheid krijgt voor het belastinggeld dat je betaalt. Het is niet normaal dat we steeds meer werkende armen hebben en dat langs de andere kant van het spectrum managers salarissen ontvangen van 5 en 6 cijfers op jaarbasis.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 week geleden
  Daarom, staken om de Patroons in hun portefeuille te raken, dan zullen ze wel plooien !
 1. Vandenbroucke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Vandenbrou­c­ke over oprukkende Britse variant: “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”

  Na de uitbraak van de Britse variant van het coronavirus in het West-Vlaamse Houthulst, roept minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) op tot “kort op de bal spelen”. “Ik vind dat de burgemeester in Houthulst zeer goed reageert. We moeten zeer breed testen, zodanig dat andere mensen die besmet zijn meteen geïsoleerd worden”. “We moeten waakzaam zijn en ons beducht zijn van het gevaar”, aldus de minister aan VTM Nieuws.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'