Miranda Ulens van ABVV.
Volledig scherm
Miranda Ulens van ABVV. © BELGA

ABVV-topvrouw Miranda Ulens: “Partijen afgestraft voor asociaal regeringsbeleid”

binnenlandVolgens Miranda Ulens van de socialistische vakbond ABVV zijn alle partijen die meegewerkt hebben aan het regeringsbeleid afgestraft. "Dat beleid heeft onrust gewekt en was asociaal, we hebben er als socialistische vakbond vijf jaar tegen gevochten", klinkt het in een eerste analyse over de verkiezingsuitslag. Morgen komen alle centrales en gewestelijke afdelingen van het ABVV bijeen.

38 reacties

 • Alfons Hendrickx

  2 jaar geleden
  Nu die acoiale vakbonden nog wegstemmen het is door hun gedrag dat de kiezers naar andere partijen gaan stop met tegen werken zoek mee naar oplossingen en jullie zullen gehoord worden
 • Jef Heffens

  2 jaar geleden
  Dat houd geen steek. De te verdelen taart is continu gekrompen sedert 2008 en de politici kunnen niet meer verdelen dan wat er is. Dat is demagogie en puur populisme van de vakbondsvrouw maar we zijn dat al een beetje gewoon. Nooit iets echt constructief.
 • jack vandenhende

  2 jaar geleden
  Ga eens voor de spiegel staan , M Ulens . De socialisten hebben even zwaar verloren , en dit zonder in de regering te hebben gezeten , maar door de politieke stakingen van de rode vakbonden .
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Volgens een peiling heeft 8% van de VB kiezers op hen gestemd met als motief Vlaamse onafhankelijkheid. Maar 44% omwille van de migratiepolitiek. En een deel omwille van de sociale zekerheid en uit protest tegen deze regering. Omwille van een leugen dus. De bewering dat dit land overspoeld wordt met migranten die onze sociale zekerheid in gevaar brengen. Terwijl het het rechtse neoliberale beleid is dat de sociale zekerheid afbouwt. En het VB heeft dat in de kamer telkens mee goed gekeurd.
 • Roger Deprez

  2 jaar geleden
  Kijk niet naar een ander als er vuil voor uw eigen deur ligt, SPa heeft anders ook verloren Mevr. Ulens en zij zaten niet inde regering.
 1. Van Grieken wil “niet aan de zijlijn blijven staan”: “Niet onlogisch dat grootste partij en grote winnaar handen in elkaar zouden slaan”

  Van Grieken wil “niet aan de zijlijn blijven staan”: “Niet onlogisch dat grootste partij en grote winnaar handen in elkaar zouden slaan”

  Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zegt dat zijn partij zich “nederig en constructief” zal opstellen in gesprekken met N-VA-voorzitter Bart De Wever. Van Grieken wil “het bord afgeven en zonder rancune de toekomst tegemoet gaan”, zei hij op een persconferentie na de overwinning voor zijn partij gisteren. Breekpunten voor een Vlaamse regering gaf Vlaams Belang niet voor de camera’s.
 2. Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatiecentra
  5

  Vlaamse regering koopt voor meer dan 4 miljoen euro aan materiaal voor vaccinatie­cen­tra

  Vlaanderen gaat voor meer dan 4 miljoen euro medisch materiaal kopen zodat de vaccinatiecentra op tijd kunnen starten met vaccineren. Dat melden Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag. Door de snelle ontwikkeling van de vaccins, zal Vlaanderen geen aanspraak kunnen maken op de Europese procedure voor de tijdige aankoop van het extra materiaal, zeggen beide ministers in een mededeling.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig