Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

ABVV pleit voor btw-verlaging en nationalisering energiesector

Een verlaging van de btw op elektriciteit en gas naar 6 procent en een debat over de nationalisering van de energiesector, omdat de liberalisering “volledig mislukt” is. Daarvoor pleit de socialistische vakbond ABVV.

22 reacties

 • ronny tondeleir

  3 weken geleden
  Hadden ze de teller laten terugdraaien dan lagen er vandaag nog duizenden zonnepanelen bij op de Vlaamse daken. Door het geklungel van onze politici die niet kunnen verdragen dat de werkmens ook wat verdiend, ligt die sector nu op zijn gat en halen we zeker de doelstellingen niet.
 • Erik De jongh

  1 maand geleden
  Het was paars groen die de energiesector verkocht heeft aan Frankrijk, en nu dan nationaliseren , links weet niet meer wat ze nog willen
 • Jan hertogs

  1 maand geleden
  Alle basisbehoeften moeten wettelijk Europees worden vastgelegd en de politiek moet overal uit de raden van bestuur rechtstreeks of onrechtstreeks.!
 • Johan De Paepe

  1 maand geleden
  Nu nationaliseren? Jaren terug namen politici het besluit om energie (electriciteit o.a.) te verkopen aan Frankrijk..die lachen nog altijd met ons daarom...en wij maar teveel betalen nu. Al die bijkomende kosten op factuur zijn puur geld aftroggelen van burgers. Verplicht 6% op energie zou steeds norm moeten zijn maar van politiek moet je niks verwachten nu. Ze durven die beslissing niet nemen want staat ontloopt teveel geld anders.
 • Bruno willems

  1 maand geleden
  Dat ze dan maar een keer alles openbaar publiceren België staat in alles op nr 1 en zeker koploper in Europa wat betreft het aantal ministers per land en zeker wat hun loon betreft de 6% btw verlaging die zal er niet doorkomen want de graaiers moeten blijven kunnen incasseren en hun bijverdienste bij de maatschappijen wordt betaald met heffingen
 1. Energieprijzen door het dak: betalen wij nu echt het meest van Europa? En waarom is de stroomfactuur in Nederland bijna de helft van de onze?
  PREMIUM

  Energie­prij­zen door het dak: betalen wij nu echt het meest van Europa? En waarom is de stroomfac­tuur in Nederland bijna de helft van de onze?

  Onze energiefactuur is hoog, en de prijzen voor elektriciteit en aardgas stijgen verder door. Maar het kan altijd erger: Duitsers en Denen betalen nog meer voor hun stroom. De verschillen binnen Europa zijn groot - in sommige landen is stroom gewoon goedkoop. Kijk eens naar Nederland: zij betalen voor elektriciteit iets meer dan de helft dan wij. Hoe komt dat? En blijven de stijgingen voor stroom en aardgas aanhouden?
 2. Kinderen Djalali roepen in open brief op mee te strijden voor vrijlating van hun vader: “We zullen niet stoppen totdat je weer thuis bent”

  Kinderen Djalali roepen in open brief op mee te strijden voor vrijlating van hun vader: “We zullen niet stoppen totdat je weer thuis bent”

  De kinderen van Ahmadreza Djalali, de Zweeds-Iraanse gastdocent aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) die in de cel zit in Iran, hebben hun vader een open brief geschreven, waarin ze mensen ook oproepen om zich aan te sluiten bij hun strijd voor zijn vrijlating. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International verspreidt vrijdag de brief. Het is zondag tweeduizend dagen geleden dat Djalali opgepakt werd in Iran, waarna hij ter dood veroordeeld werd.