Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

ABVV pleit voor btw-verlaging en nationalisering energiesector

Een verlaging van de btw op elektriciteit en gas naar 6 procent en een debat over de nationalisering van de energiesector, omdat de liberalisering “volledig mislukt” is. Daarvoor pleit de socialistische vakbond ABVV.

22 reacties

 • ronny tondeleir

  1 jaar geleden
  Hadden ze de teller laten terugdraaien dan lagen er vandaag nog duizenden zonnepanelen bij op de Vlaamse daken. Door het geklungel van onze politici die niet kunnen verdragen dat de werkmens ook wat verdiend, ligt die sector nu op zijn gat en halen we zeker de doelstellingen niet.
 • Erik De jongh

  1 jaar geleden
  Het was paars groen die de energiesector verkocht heeft aan Frankrijk, en nu dan nationaliseren , links weet niet meer wat ze nog willen
 • Jan hertogs

  1 jaar geleden
  Alle basisbehoeften moeten wettelijk Europees worden vastgelegd en de politiek moet overal uit de raden van bestuur rechtstreeks of onrechtstreeks.!
 • Johan De Paepe

  1 jaar geleden
  Nu nationaliseren? Jaren terug namen politici het besluit om energie (electriciteit o.a.) te verkopen aan Frankrijk..die lachen nog altijd met ons daarom...en wij maar teveel betalen nu. Al die bijkomende kosten op factuur zijn puur geld aftroggelen van burgers. Verplicht 6% op energie zou steeds norm moeten zijn maar van politiek moet je niks verwachten nu. Ze durven die beslissing niet nemen want staat ontloopt teveel geld anders.
 • Bruno willems

  1 jaar geleden
  Dat ze dan maar een keer alles openbaar publiceren België staat in alles op nr 1 en zeker koploper in Europa wat betreft het aantal ministers per land en zeker wat hun loon betreft de 6% btw verlaging die zal er niet doorkomen want de graaiers moeten blijven kunnen incasseren en hun bijverdienste bij de maatschappijen wordt betaald met heffingen