Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

ABVV: “Halftijdse tijdelijke werkloosheid is ramp voor huishoudhulpen”

De beslissing van de regering vrijdag om halftijdse tijdelijke werkloosheid in de dienstenchequesector goed te keuren, is een ramp voor de huishoudhulpen. Dat meldt ABVV Dienstencheques maandag. "Hiermee komt de regering aan een eis van de werkgevers tegemoet en zet zij de deur open voor misbruik en nog grotere loonverliezen voor huishoudhulpen", aldus de socialistische vakbond, die het besluit "totaal onbegrijpelijk" noemt.

2 reacties

 • walter peeters

  10 maanden geleden
  rita op de weerdt,groot gelijk heb je ,ik maak ook gebruik van jullie floormanergers en ik als gebruiker wil dat ook niet en elke keer iemand anders ,alles terug uitleggen en dergelijke ,ge bouwt als klant een vertrouwensband op en dat begrijpen er nog veel niet,jullie zijn veel meer dan een gebruiksvoorwerp hoor.
 • Rita Op de weerdt

  10 maanden geleden
  Voor mij is dit een gunst want nu ben ik verplicht vervanging te doen,mag zelf niet onbetaald thuis blijven.Daarom offer ik nu veel vakantiedagen op.Ik kan niet voor iedereen spreken maar ik wil geen vervanging doen.
 1. Wat zal het Overlegcomité vandaag doen met de drastische voorstellen van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”
  Play
  269

  Wat zal het Overlegco­mité vandaag doen met de drastische voorstel­len van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept het Overlegcomité opnieuw vervroegd samen om te overleggen over de coronasituatie. Dat bevestigt het kabinet van de eerste minister. De vergadering gaat vandaag door in het Egmontpaleis en start om 9 uur. Expertengroep GEMS legt alvast drastische maatregelen op tafel, zo blijkt uit een voorlopig advies dat is gelekt. Ze stellen onder meer een “afkoelingsperiode” in het onderwijs voor - inclusief de sluiting van het lager onderwijs voor 10 dagen. Verder zou bijvoorbeeld de horeca volgens de experten beter al om 20 uur sluiten. Het is lang niet duidelijk of de verregaande voorstellen ook zullen worden gevolgd.
 1. Kamer keurt vijfde begrotingsaanpassing van dit jaar goed

  Kamer keurt vijfde begrotings­aan­pas­sing van dit jaar goed

  De plenaire Kamer heeft het licht op groen gezet voor een aanpassing aan de begroting van 2021. In normale tijden keurt de regering een begroting goed en moet er tijdens een controle meestal één bijsturing gebeuren. In 2021 waren dat er echter al vijf, en dat heeft vooral te maken met de coronapandemie. “Corona blijft de begroting overhoopgooien, zowel qua cijfers als qua tempo. Ik vind het belangrijk dat de cijfers blijven aansluiten bij de realiteit. De burger en het parlement verdienen die transparantie”, aldus staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open Vld).