BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Abou Jahjah: "Politie hield mij 20 minuten onder schot voor mijn huis"

AntiterreuroperatieActivist Dyab Abou Jahjah werd gisterenavond naar eigen zeggen bijna twintig minuten onder schot gehouden door politie met machinegeweren toen hij zijn huis in Schaarbeek wilde binnengaan. "Een schande", vindt hijzelf. Volgens de politie gaat het om een standaardprocedure.

 1. Volvo-site in Gent in de running voor giga-batterijfabriek
  Play

  Vol­vo-si­te in Gent in de running voor gi­ga-batterijfa­briek

  De gigafabriek die Volvo Cars wil bouwen voor de productie van batterijen voor elektrische wagens, komt mogelijk in Gent. Dat heeft de Belg Geert Bruyneel, senior vice president manufacturing bij Volvo Cars, in Göteborg gezegd tijdens een bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) aan de hoofdzetel van Volvo Cars. Het gaat om een fabriek die batterijen moet leveren voor 300.000 à 400.000 elektrische wagens per jaar.
 2. Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehouden, 1,5 ton drugs en 5 kalasjnikovs in beslag genomen

  Drugsbende opgerold in nasleep van ‘Operatie Sky’: 27 personen aangehou­den, 1,5 ton drugs en 5 kalasjnik­ovs in beslag genomen

  In Luik hebben politie en parket vanmorgen 27 personen aangehouden in het kader van een grootschalig onderzoek naar drugscriminaliteit. Er waren meer dan 300 agenten betrokken bij de zoekactie. Ook het leger werd ingeschakeld ter ondersteuning van de 23 huiszoekingen. Het netwerk werd onder meer dankzij de uitgelezen berichten van Sky ECC-telefoons in kaart gebracht.