Van links naar rechts: auteur Dyab Abou Jahjah, kerkjurist Rik Torfs en voormalig Unizo en Febelfin-topman Karel Van Eetvelt.
Volledig scherm
Van links naar rechts: auteur Dyab Abou Jahjah, kerkjurist Rik Torfs en voormalig Unizo en Febelfin-topman Karel Van Eetvelt. © Jelle Vermeersch/Jef Boes/Sportmag

Abou Jahjah en Torfs broeden op nieuwe centrumpartij, Van Eetvelt ontkent betrokkenheid

Onder anderen auteur Dyab Abou Jahjah, kerkjurist Rik Torfs en grondwetspecialist David D’Hooghe denken na over de oprichting van een nieuwe centrumpartij in Vlaanderen. Dat blijkt uit onderzoek van ‘De Morgen’. De idee die hen samenbrengt: het politieke landschap moet grondig herverkaveld worden om de extreme partijen te stoppen. Voormalig Unizo- en Febelfin-topman Karel Van Eetvelt ontkent donderdag betrokken te zijn.

197 reacties

 • Bart Lauwers

  2 maanden geleden
  En die drie gaan net de kiezer moeten overtuigen !? Veel succes... een ex-oproerkraaier die alle Belgen racisten noemde, een ex-profiteur van de CD&V dus dat lijkt me teveel op een zoveelste poging Win-For-Life via een politiek postje.
 • Leo Van der Vorst

  2 maanden geleden
  We hebben geen nieuwe centrumpartij nodig, dit land vraagt een extreem rechtse partij om dit land weer degelijk en op de juiste rails te krijgen, alle kansen van de laatste 40 jaar werden niet benut, integendeel, het werd elk jaar erger.
 • Jean Lazoore

  2 maanden geleden
  Veel respect voor Rik, de rest kan je vergeten.
 • Pieter Janssens

  2 maanden geleden
  Zolang niemand de verschillende regeringen en de immigratie aanpakt zal er geen beterschap komen. Asielbeleid moet veel strenger worden en de mensen afschrikken.
 • Martin Amelynck

  2 maanden geleden
  Alsof we daar op zitten te wachten...
 1. Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschikking”
  PREMIUM
  3

  Wout (21) stuurt regelmatig dickpics, ook naar onbekenden: “Dit heb ik in de aanbieding. Als je wil, sta ik tot jouw beschik­king”

  “Natuurlijk is het risicovol wanneer ik een foto van mijn penis naar iemand stuur. Maar dat weegt niet op tegen de kick die ik ervan krijg.” Dat zegt Wout (21), een schuilnaam. Van tijd tot tijd stuurt hij een foto van zijn geslachtsdeel via sociale media. Vooral naar mannelijke vrienden, zegt hij, maar soms ook naar mensen die hij niet kent. “De laatste stuurde ik vorige week, mét succes.”
 2. “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearresteerd bij grootschalige politieactie in Alhambrawijk
  PREMIUM
  Brussel

  “Het is Matroesjka’s, maar dan de Chinese variant”: 25 verdachten gearres­teerd bij grootscha­li­ge politieac­tie in Alhambra­wijk

  De federale politie is maandagnacht binnengevallen op verschillende locaties in de Brusselse Alhambrawijk. Daar zouden ze een mensensmokkelnetwerk met Chinese prostituees hebben opgerold. “De criminele organisatie ronselt vrouwen in China en brengt hen over naar Europa, waar ze in de prostitutie geplaatst worden om hen seksueel uit te buiten”, aldus het federaal parket. Een reconstructie van hoe het enorme netwerk in elkaar zit.
 1. CD&V na slechtste resultaat ooit in De Grote Peiling: “Een betere score hadden we ook niet verwacht”
  PREMIUM

  CD&V na slechtste resultaat ooit in De Grote Peiling: “Een betere score hadden we ook niet verwacht”

  “Ik had een pronostiek gemaakt en ik zat er bijna boenk op”, grapt een CD&V’er. Echt veel valt er nochtans niet te lachen, bij de christendemocraten. In ‘De Grote Peiling’ haalt de partij maar 9,6% - de slechtste score ooit voor de eens zo machtige CVP. Nochtans werd van Sammy Mahdi verwacht dat hij als nieuwe voorzitter voor een kentering zou zorgen: “Tom Van Grieken leidde Vlaams Belang ook pas vijf jaar na zijn aantreden naar de overwinning”.