Van links naar rechts: auteur Dyab Abou Jahjah, kerkjurist Rik Torfs en voormalig Unizo en Febelfin-topman Karel Van Eetvelt.
Volledig scherm
Van links naar rechts: auteur Dyab Abou Jahjah, kerkjurist Rik Torfs en voormalig Unizo en Febelfin-topman Karel Van Eetvelt. © Jelle Vermeersch/Jef Boes/Sportmag

Abou Jahjah en Torfs broeden op nieuwe centrumpartij, Van Eetvelt ontkent betrokkenheid

Onder anderen auteur Dyab Abou Jahjah, kerkjurist Rik Torfs en grondwetspecialist David D’Hooghe denken na over de oprichting van een nieuwe centrumpartij in Vlaanderen. Dat blijkt uit onderzoek van ‘De Morgen’. De idee die hen samenbrengt: het politieke landschap moet grondig herverkaveld worden om de extreme partijen te stoppen. Voormalig Unizo- en Febelfin-topman Karel Van Eetvelt ontkent donderdag betrokken te zijn.

197 reacties

 • Bart Lauwers

  2 maanden geleden
  En die drie gaan net de kiezer moeten overtuigen !? Veel succes... een ex-oproerkraaier die alle Belgen racisten noemde, een ex-profiteur van de CD&V dus dat lijkt me teveel op een zoveelste poging Win-For-Life via een politiek postje.
 • Leo Van der Vorst

  2 maanden geleden
  We hebben geen nieuwe centrumpartij nodig, dit land vraagt een extreem rechtse partij om dit land weer degelijk en op de juiste rails te krijgen, alle kansen van de laatste 40 jaar werden niet benut, integendeel, het werd elk jaar erger.
 • Jean Lazoore

  2 maanden geleden
  Veel respect voor Rik, de rest kan je vergeten.
 • Pieter Janssens

  2 maanden geleden
  Zolang niemand de verschillende regeringen en de immigratie aanpakt zal er geen beterschap komen. Asielbeleid moet veel strenger worden en de mensen afschrikken.
 • Martin Amelynck

  2 maanden geleden
  Alsof we daar op zitten te wachten...