Anke Van dermeersch staat met haar voet op een koran op de cover van haar boek.
Volledig scherm
Anke Van dermeersch staat met haar voet op een koran op de cover van haar boek. © Uitgeverij Egmont

Abou Jahjah dient klacht in tegen boek Anke Van dermeersch: "Je schoen zetten op de koran? Dat kan aandacht trekken van extremisten in het buitenland"

Ex-Miss België en Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch heeft een ophefmakend boek geschreven. In 'A.N.K.E. #PolitiekIncorrect' vertelt ze over haar sterke band met Filip Dewinter en onthult ze sappige weetjes over prins Laurent en Herman De Croo. En ook de cover laat weinig aan de verbeelding over: Van dermeersch zet de koran letterlijk een hak. Dyab Abou Jahjah en Meryem Kaçar, die begin februari de nieuwe partij BeOne oprichtten, dienen een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen het nieuwe boek. 

355 reacties

 • Pascal Devillé

  3 jaar geleden
  Je moest er met je twee hakken opgestaan hebben plus een zak cement van 50 kilo op je schouders Anke!!!!
 • Willy Slachmuylders

  3 jaar geleden
  Anke Ben fan van U ! Al lang in de Ke...............En zal U politiek steunen !!! Doe zo verder!
 • Eric Van Dyck

  3 jaar geleden
  Aanslagen plegen in naam van ... liegen en bedriegen in naam van ... beledigd zijn in naam van ... telkens weer het slachtoffer uithangen in naam van maar wel alles om zeep helpen ... Dat heilig boek moest verboden zijn !!!
 • RIET HEIRMAN

  3 jaar geleden
  JahJah komt weer eens in het nieuws, ook al is het met flinke onzin.
 • Huang Huifei

  3 jaar geleden
  alfred cool 26/04/2018 09u58 beste Mr Alfred, bedankt voor uw wijze en terechte insteek, Vancoillie Marc voor de Chinese gemeenschap
 1. Vlaams Belang-politica Anke Van dermeersch schrijft ophefmakend boek: "Herman De Croo wilde mij koppelen aan prins Laurent"
  PREMIUM

  Vlaams Be­lang-politica Anke Van dermeersch schrijft ophefma­kend boek: "Herman De Croo wilde mij koppelen aan prins Laurent"

  Sinds ze voor Vlaams Belang koos, blijven de invitaties voor BV-feestjes weg en weigeren sommige politici Anke Van dermeersch (45) een hand te geven. Toch beklaagt de ex-Miss België het zich niet dat ze al 15 jaar dé vertrouwelinge is van Filip Dewinter. Dat valt te lezen in haar nieuwe boek, waarin vooral een sappige onthulling over prins Laurent (54) en Herman De Croo (80) de aandacht trekt. Ze vertelt er deze week uitgebreid en onomwonden over in Dag Allemaal.
 2. Twee verdachten van La Boum geïdentificeerd na opsporingsbericht
  16

  Twee verdachten van La Boum geïdentifi­ceerd na opsporings­be­richt

  In het onderzoek naar de rellen die plaatsvonden naar aanleiding van het nepfestival La Boum 1, op 1 april in het Ter Kamerenbos, heeft de politie twee verdachten geïdentificeerd. Het gaat om twee van de vier mensen naar wie op 30 april een opsporingsbericht was verspreid. Dat meldt VRT Nieuws en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Het opsporingsbericht is intussen aangepast op de website van de federale politie.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"