PVDA vraagt dat het abortusdossier snel opnieuw van de agenda van de Kamer komt.
Volledig scherm
PVDA vraagt dat het abortusdossier snel opnieuw van de agenda van de Kamer komt. © Photo News

Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

Het wetsvoorstel ter versoepeling van de abortuswet komt volgende week niet op de agenda van de plenaire Kamer. De PVDA had daarvoor een motie ingediend, maar kreeg enkel de steun van DéFI. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) relativeert ondertussen de vragen die her en der worden gesteld bij de rol van Ecolo binnen de Vivaldi-coalitie. Ze vindt dat de heisa door media en de oppositie groter wordt voorgesteld dan ze is. “Ik heb echt geen barstjes gezien in de schoot van de regering”, aldus minister De Sutter in het Eén-programma Villa Politica.

4 reacties

 • Eddy Jans

  2 jaar geleden
  Het onderwerp en de inhoud buiten beschouwingEen meerderheid die weigert een wetsvoorstel op de agenda te zetten en ter stemming te brengen is een aanfluiting van onze democratie. Je kan ertegen zijn , niet akkoord zijn en dat kan , maar stem gewoon tegen als het ter stemming komt. DAT is gewoon het democratisch spel.
 • karel dillen

  2 jaar geleden
  Dokters en hulpverleners kunnen patiënten beter begeleiden om een abortus in Nederland te laten uitvoeren
 • Paul Geerts

  2 jaar geleden
  Schitterend hoe de strijd om stem van de linkse kiezer zich afspeelt.Met Groen-Ecolo aan boord rijdt Vivaldi een brokkenparcours. Benieuwd hoe lang het gaat duren voor Lachaert er spijt van krijgt dat hij het postje van premier voor De Croo gekozen heeft boven zijn draagvlak binnen OVLD en een coalitie met NVA. Zijn toenaderingspoging tot De Wever eerder deze maand spreekt boekdelen.
 • Alexa Grieken

  2 jaar geleden
  18 weken is absurd. PVdA zou eens in een abortus kliniek een abortus van dichtbij moeten meemaken. De andere partijen ook. Ze zouden snel anders jammeren. 
 1. Rusthuisfacturen en levensduurte dwingen kinderen hun bejaarde ouders in huis te nemen: “687 euro per maand opleggen, welk gezin kan dat?”
  PREMIUM

  Rusthuis­fac­tu­ren en levensduur­te dwingen kinderen hun bejaarde ouders in huis te nemen: “687 euro per maand opleggen, welk gezin kan dat?”

  Het gemiddelde pensioen in de privé? 1.462 euro bruto per maand. De gemiddelde prijs van een eenpersoonskamer in een woonzorgcentrum? 2.096 euro, zonder supplementen. Een blinde ziet het probleem. Twee gewone gezinnen vertellen u pijnlijk eerlijk wat het is om hun zorgbehoevende bompa Freddy (76) en mamy Olga (86) in huis te nemen, uit liefde én van moetens. “‘Pap, eet uw bord leeg! Drink uw glas leeg.’ Zeg dat maar ‘s tegen je volwassen vader.”
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. PS wil versoepeling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

  PS wil versoepe­ling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

  De Raad van State heeft zijn advies uitgebracht over een reeks amendementen op het wetsvoorstel dat de abortuswetgeving versoepelt. Die waren voor de zomer ingediend om de behandeling van het dossier te vertragen. Voor Ecolo staat nu niets de verdere parlementaire behandeling in de weg, "zoals het regeerakkoord voorziet." CD&V vraagt respect voor het regeerakkoord en wil zoals afgesproken eerst een onafhankelijk onderzoek. De PS zegt het wetsvoorstel begin volgend jaar weer te zullen agenderen in de Kamercommissie Justitie. Die moet eerst en vooral beslissen over de samenstelling en de taak van het wetenschappelijk comité. Bedoeling is om daar een “zo groot mogelijke consensus” te vinden, verzekert Kamerlid Patrick Prévot, die zo CD&V bijtreedt.