PVDA vraagt dat het abortusdossier snel opnieuw van de agenda van de Kamer komt.
Volledig scherm
PVDA vraagt dat het abortusdossier snel opnieuw van de agenda van de Kamer komt. © Photo News

Abortuswet komt volgende week niet op agenda plenaire Kamer

Het wetsvoorstel ter versoepeling van de abortuswet komt volgende week niet op de agenda van de plenaire Kamer. De PVDA had daarvoor een motie ingediend, maar kreeg enkel de steun van DéFI. Vicepremier Petra De Sutter (Groen) relativeert ondertussen de vragen die her en der worden gesteld bij de rol van Ecolo binnen de Vivaldi-coalitie. Ze vindt dat de heisa door media en de oppositie groter wordt voorgesteld dan ze is. “Ik heb echt geen barstjes gezien in de schoot van de regering”, aldus minister De Sutter in het Eén-programma Villa Politica.

4 reacties

 • Eddy Jans

  1 jaar geleden
  Het onderwerp en de inhoud buiten beschouwingEen meerderheid die weigert een wetsvoorstel op de agenda te zetten en ter stemming te brengen is een aanfluiting van onze democratie. Je kan ertegen zijn , niet akkoord zijn en dat kan , maar stem gewoon tegen als het ter stemming komt. DAT is gewoon het democratisch spel.
 • karel dillen

  1 jaar geleden
  Dokters en hulpverleners kunnen patiënten beter begeleiden om een abortus in Nederland te laten uitvoeren
 • Paul Geerts

  1 jaar geleden
  Schitterend hoe de strijd om stem van de linkse kiezer zich afspeelt.Met Groen-Ecolo aan boord rijdt Vivaldi een brokkenparcours. Benieuwd hoe lang het gaat duren voor Lachaert er spijt van krijgt dat hij het postje van premier voor De Croo gekozen heeft boven zijn draagvlak binnen OVLD en een coalitie met NVA. Zijn toenaderingspoging tot De Wever eerder deze maand spreekt boekdelen.
 • Alexa Grieken

  1 jaar geleden
  18 weken is absurd. PVdA zou eens in een abortus kliniek een abortus van dichtbij moeten meemaken. De andere partijen ook. Ze zouden snel anders jammeren. 
 1. Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtoffers van PFOS-vervuiling voor dagvaarding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”
  Zwijndrecht/Linkeroever

  Actiegroep verzamelt in anderhalve dag 587 slachtof­fers van PFOS-vervuiling voor dagvaar­ding 3M: “Geleden schade moet vergoed worden”

  De actiegroep Grondrecht heeft op anderhalve dag tijd 587 slachtoffers van de PFOS-vervuiling rond de 3M-fabriek verzameld om zich aan te sluiten bij een dagvaarding tegen het chemiebedrijf. “We doen dit uit voorzorg”, zegt woordvoerder en jurist Jonas Vernimmen. “Aangezien 3M in 2002 is gestopt met de productie van PFOS dreigt de verjaringstermijn.”
 1. PS wil versoepeling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

  PS wil versoepe­ling abortuswet begin volgend jaar terughalen naar commissie Justitie

  De Raad van State heeft zijn advies uitgebracht over een reeks amendementen op het wetsvoorstel dat de abortuswetgeving versoepelt. Die waren voor de zomer ingediend om de behandeling van het dossier te vertragen. Voor Ecolo staat nu niets de verdere parlementaire behandeling in de weg, "zoals het regeerakkoord voorziet." CD&V vraagt respect voor het regeerakkoord en wil zoals afgesproken eerst een onafhankelijk onderzoek. De PS zegt het wetsvoorstel begin volgend jaar weer te zullen agenderen in de Kamercommissie Justitie. Die moet eerst en vooral beslissen over de samenstelling en de taak van het wetenschappelijk comité. Bedoeling is om daar een “zo groot mogelijke consensus” te vinden, verzekert Kamerlid Patrick Prévot, die zo CD&V bijtreedt.
 2. Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Vakbond: “Directie Makro doet nieuws over verkoop af als fake news en weigert overleg”

  Bij supermarktgroep Makro verkeren de vakbonden nog altijd in het ongewisse over een eventuele verkoop van de Belgische Makro- en Metro-filialen door het Duitse moederbedrijf. De krant ‘De Tijd’ schreef woensdag dat de distributiegroep werk maakt van de verkoop van haar Belgische tak, maar volgens de bonden ontkent de directie dat. Tegelijk kregen ze wel signalen dat het nieuws zou kloppen.