Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Facebook Leffe

AB InBev vraagt aan Bretoense brouwerij om naam Leff niet meer te gebruiken

AB InBev heeft aan een brouwerij uit Bretagne die nog maar sinds kort operationeel is, gevraagd om de naam “Leff” niet meer te gebruiken, omdat die te veel lijkt op het bekende biermerk (Leffe) uit de buurt van Dinant. Maar omdat het bedrijf voorlopig geen actie onderneemt, zal het uiteindelijk aan de Franse administratie zijn om zich uit te spreken over het gedeponeerde merk. Dat zou volgende maand gebeuren.

  1. Leuvense brouwerij van AB InBev gaat resoluut voor ‘Net Zero’: “Duurzaamheid is onze business en dat zal het altijd blijven”
    Leuven

    Leuvense brouwerij van AB InBev gaat resoluut voor ‘Net Zero’: “Duurzaam­heid is onze business en dat zal het altijd blijven”

    AB InBev kondigt aan dat de bierbrouwer in 2028 ‘Net Zero’-operaties wil bereiken in haar vijf grootste Europese brouwerijen, waaronder in Jupille en in Leuven. “Net omdat we nog vele jaren willen blijven brouwen, is het van belang dat we die natuurlijke rijkdommen beschermen en in stand houden”, zegt Andy Finck, verantwoordelijk voor alle Belgische brouwerijen bij AB InBev.