Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Aantal werkzoekenden blijft verder dalen: “We breken nieuw record”

Het aantal werkzoekenden in Vlaanderen is in november gedaald tot 180.823. Tegenover oktober is dat een verdere daling met 5.000, goed voor een nieuw laagterecord. Dat meldt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Ook in Brussel blijft de werkloosheid dalen, meldt de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris.

  1. Steeds meer studenten kloppen aan bij OCMW: “Al mijn geld ging naar inschrijving en boeken. Zelfs voor eten schoot niets meer over”
    PREMIUM

    Steeds meer studenten kloppen aan bij OCMW: “Al mijn geld ging naar inschrij­ving en boeken. Zelfs voor eten schoot niets meer over”

    Steeds meer studenten hebben het moeilijk om hun studies te betalen. Sinds de lockdown kloppen tot 16% meer blokkende jongeren aan bij het OCMW Brugge voor financiële steun. Door de coronacrisis sneuvelen heel wat studentenjobs en met een studiebeurs alleen komen ze er niet. “Door het taboe rond armoede, luiden veel studenten vaak te laat de alarmbel”, zegt armoede-expert Wim Van Lancker. “Ik heb al het geld van mijn spaarrekening moeten halen om mijn inschrijving en mijn boeken te kunnen betalen. Voor mijn appartement, gsm-rekening of zelfs eten schoot er niets meer over”, getuigt een studente.