Mine Dalemans
Volledig scherm
© Mine Dalemans

Aantal werkende studenten zo goed als opnieuw op niveau van voor coronacrisis

Het aantal werkende studenten zit grosso modo weer op het niveau van voor de coronapandemie, maar het gemiddeld aantal gepresteerde uren ligt wel nog aan de lage kant. Dat blijkt uit een analyse van hr-bedrijf Randstad Group.

 1. Jubileumeditie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwijfeld een collectors’ item”
  Breendonk

  Jubileume­di­tie van Duvel Distilled komt in omgekeerd Duvel glas als fles: “Wordt ongetwij­feld een collectors’ item”

  Duvel Moortgat sluit zijn 150ste jaar af met de lancering van een gelimiteerde Duvel Distilled (40 graden) in een wel zeer bijzondere fles. Speciaal voor de verjaardag is het distillaat gelimiteerd gebotteld in een fles in de vorm van een omgekeerd Duvel glas. Een oplage van 5.500 70cl-flessen is beschikbaar in België vanaf november 2021 voor 150 euro per fles.
 2. Anderstalige obers vangen personeelstekort bij kusthoreca op: “Ze spreken geen vloeiend Nederlands, maar willen wel hard werken”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Anderstali­ge obers vangen personeels­te­kort bij kusthoreca op: “Ze spreken geen vloeiend Nederlands, maar willen wel hard werken”

  Roemenen en Polen kunnen de redding betekenen voor de kusthoreca, die schreeuwt om extra personeel. Uitzendbureau Axintor, met vestigingen in Veurne, Roeselare en Ieper, geeft deze zomer buitenlanders werk in de horeca aan de kust omdat de Belgen de job blijkbaar niet meer willen doen. “Ze zijn gemotiveerd en blijven de hele vakantie trouw op post”, ondervindt Peter Claerhout van het Nieuwpoortse hotel Sandeshoved.
 3. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Ondanks autisme is Jaro (18) aan de slag als jobstudent magazijnier bij ZEB: “Een goede leerschool”
  PREMIUM
  Schoten/Ekeren

  Ondanks autisme is Jaro (18) aan de slag als jobstudent magazij­nier bij ZEB: “Een goede leerschool”

  ZEB biedt deze zomer jongeren met een beperking of chronische ziekte een boeiende job. Voor dit pilootproject slaat de kledingketen de handen in elkaar met HR-bedrijf Onbeperkt Jobstudent. Ook de 18-jarige Jaro Verlinden uit Ekeren mocht aan de bak: de jongen met autismespectrumstoornis kon in juli als jobstudent zijn eerste werkervaring opdoen in het magazijn van de ZEB-winkel aan de Bredabaan in Schoten.