Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

Aantal verkeersdoden op Vlaamse wegen voor het eerste in zeven jaar tijd opnieuw gestegen

Het aantal verkeersdoden op de Vlaamse wegen is in 2018 met 3,7 procent gestegen tegenover het jaar voordien. Het gaat om de eerste stijging in zeven jaar tijd. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het statistiekbureau Statbel. Over heel België bleef het aantal doden ongeveer stabiel. Waar er in 2017 in totaal 609 mensen stierven binnen de 30 dagen na betrokken te zijn geweest in een ongeval, waren dat er vorig jaar 604, goed voor een daling van 0,8 procent. 

21 reacties

 • Philippe Deckers

  2 jaar geleden
  En dan? Ga je alle chauffeurs straffen omdat er een paar gekken rondrijden? Dat doen politici gewoonlijk.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Zolang er randdebielen rondrijden die menen dat ze zich niet moeten houden aan toegelaten snelheden zullen er doden blijven vallen. Waarom geen 'zwarte doos' in de auto verplichten?
 • Carl Parker

  2 jaar geleden
  Yvan Lissens: het is eigen aan de Belg, in buitenland zie je ook niet meer politie maar fietsers en automobilisten gedragen zich beter. Niets aan te doen. De Belg is een koppig beestje. Er zijn veel roekeloze automobilisten maar veel van die fietsers zijn precies nog erger.....
 • Fonz Ooms

  2 jaar geleden
  Juist Ivan Lissens, heel juist. En ook alle overbodige verkeersborden weghalen, maar ja dan vallen ook de plezierr(m)eisjes weg natuurlijk
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  dat er als maar meer autos bijkomen daar word over gezwegen
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.