Volledig scherm
© Geert De Rycke

Aantal verkeersdoden op Vlaamse wegen voor het eerste in zeven jaar tijd opnieuw gestegen

Het aantal verkeersdoden op de Vlaamse wegen is in 2018 met 3,7 procent gestegen tegenover het jaar voordien. Het gaat om de eerste stijging in zeven jaar tijd. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van het statistiekbureau Statbel. Over heel België bleef het aantal doden ongeveer stabiel. Waar er in 2017 in totaal 609 mensen stierven binnen de 30 dagen na betrokken te zijn geweest in een ongeval, waren dat er vorig jaar 604, goed voor een daling van 0,8 procent. 

21 reacties

 • Philippe Deckers

  1 jaar geleden
  En dan? Ga je alle chauffeurs straffen omdat er een paar gekken rondrijden? Dat doen politici gewoonlijk.
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Zolang er randdebielen rondrijden die menen dat ze zich niet moeten houden aan toegelaten snelheden zullen er doden blijven vallen. Waarom geen 'zwarte doos' in de auto verplichten?
 • Carl Parker

  2 jaar geleden
  Yvan Lissens: het is eigen aan de Belg, in buitenland zie je ook niet meer politie maar fietsers en automobilisten gedragen zich beter. Niets aan te doen. De Belg is een koppig beestje. Er zijn veel roekeloze automobilisten maar veel van die fietsers zijn precies nog erger.....
 • Fonz Ooms

  2 jaar geleden
  Juist Ivan Lissens, heel juist. En ook alle overbodige verkeersborden weghalen, maar ja dan vallen ook de plezierr(m)eisjes weg natuurlijk
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  dat er als maar meer autos bijkomen daar word over gezwegen
 1. Van Ranst: "Buitenactiviteiten toelaten is wat experts voorgesteld hadden”

  Van Ranst: "Buitenac­ti­vi­tei­ten toelaten is wat experts voorge­steld hadden”

  Het Overlegcomité heeft vrijdag beslist om meer buitenactiviteiten toe te laten. Bedoeling is de bevolking zo weer wat zuurstof te geven in de strijd tegen het coronavirus. Zo kunnen mensen met tien buiten samenkomen, als ze een mondmasker dragen en de nodige afstand bewaren. “Zolang het buiten is en die voorzorgsmaatregelen gerespecteerd worden, dan valt het risico mee”, reageerde viroloog Marc Van Ranst al voor de persconferentie bij VTM Nieuws. “Die buitenactiviteiten toelaten was ook wat we als experts voorgesteld hadden.”
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees