ANP
Volledig scherm
© ANP

Aantal verkeersdoden in Vlaanderen neemt toe: bijna één dode per dag in september

Het aantal verkeersdoden in Vlaanderen neemt toe. Dat blijkt uit de nieuwe verkeersbarometer van Vias. De cijfers komen er vlak nadat de verschillende ministers van Mobiliteit aankondigden om naar nul verkeersdoden te streven tegen 2050.

 1. Mobiliteitministers ondertekenen eerste interfederaal plan voor verkeersveiligheid

  Mobiliteit­mi­nis­ters onderteke­nen eerste interfede­raal plan voor verkeers­vei­lig­heid

  Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft samen met zijn regionale collega’s Lydia Peeters (Open Vld), Valérie De Bue (MR) en Elke Van den Brandt (Groen) het allereerste interfederale plan voor verkeersveiligheid ondertekend. Met dat plan, genaamd ‘All for Zero’, willen de ministers inzetten op meer kennisdeling, een aangepaste regelgeving, de aanpak van onveilig rijgedrag en effectievere controles en straffen. Het heeft als doel om het aantal verkeersdoden tegen 2050 tot nul te reduceren.
 2. “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongelukte Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer
  PREMIUM
  Kortrijk/Zwevegem

  “Het is nu tijd voor actie, niet wanneer het te laat is”: moeder van verongeluk­te Kato (12) roept op tot meer veiligheid in het verkeer

  “Een rollercoaster van emoties.” Dat beleefde Wendy Demeestere (42) uit Zwevegem zaterdagvoormiddag bij de start van De Stille Ronde in Kortrijk, een initiatief van Tournée Flandrienne dat oproept tot meer verkeersveiligheid. Precies een jaar geleden stierf Wendy’s dochter Kato Vandenbogaerde (12) in Zwevegem bij een ongeval op weg naar school. Een kwartier voor de start viel enkele kilometers verderop op de E17 opnieuw een verkeersdode.