Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers

Aantal studenten die talen volgen in dalende lijn: “Mijn ouders denken dat ik biomedische studeer, maar ik moest dit doen”

De UGent maakt zich zorgen over de dalende populariteit van Vlaamse talenopleidingen. De focus op STEM-richtingen in het secundair onderwijs en een verminderde taalhygiëne zouden aan de basis van die povere inschrijvingscijfers liggen. Drie jongeren getuigen in De Morgen waarom zij de stap naar taalonderwijs wél zetten.

 1. OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen en hospitalisaties daalt opnieuw, wel nog lichte stijging op diensten intensieve zorg
  Play
  661

  OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettin­gen en hospitali­sa­ties daalt opnieuw, wel nog lichte stijging op diensten intensieve zorg

  De kentering in de coronacijfers zet zich door. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde gevallen en ziekenhuisopnames zakt verder en zelfs nog een beetje meer dan gisteren: met respectievelijk 6 en 9 procent op weekbasis. Op de diensten intensieve zorg is er gemiddeld wel nog altijd sprake van een lichte stijging. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Honderden Vlamingen die mailbox van overheid activeerden beschuldigd van wanbetaling: “Verschillende documenten ontvang je enkel nog digitaal”

  Honderden Vlamingen die mailbox van overheid activeer­den beschul­digd van wanbeta­ling: “Verschil­len­de documenten ontvang je enkel nog digitaal”

  Het afgelopen jaar zijn honderden Vlamingen beschuldigd van wanbetaling omdat ze documenten van de overheid, waaronder betalingsuitnodigingen, enkel nog digitaal ontvingen. De reden daarvoor is dat heel wat Belgen dit jaar online hun coronacertificaat aanvroegen en daarvoor inlogden bij ‘My e-box’, de digitale postbus van de overheid. Wat velen onder hen niet doorhadden, is dat ze op die manier ook toestemming gaven om bepaalde documenten alleen nog digitaal te ontvangen. Dat meldt De Inspecteur, de consumentengids van Radio 2.