Illustratiefoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiefoto. © Getty Images/iStockphoto

Aantal soa’s fors gestegen: na coronapaspoort ook sekspaspoort op komst?

Het aantal soa’s is tussen 2017 en 2019 flink toegenomen. Zo blijkt uit nieuwe cijfers van Sensoa. Voor chlamydia — nog steeds de meest vastgestelde soa in ons land — zitten we intussen aan zo’n 95 gevallen per 100.000 inwoners. “In nieuwe relaties laten koppels sneller condooms weg”, klinkt het. Daarom richt Sensoa zich in haar nieuwste campagne massaal op preventief testen, testen en nog eens testen. Via de huisarts, een thuistest of een online zelfafnametest: aan u de keuze.

 1. Relatietherapeuten voorzien een ‘summer of love’. “De nood is hoog, dus we zullen losbandiger omgaan met seks”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Relatiethe­ra­peu­ten voorzien een ‘summer of love’. “De nood is hoog, dus we zullen losbandi­ger omgaan met seks”

  Het aantal coronabesmettingen daalt drastisch, de vaccinatiecampagne loopt als een trein en de eerste versoepelingen doen ons al proeven van de vrijheid. Stel je voor: na corona komen we terecht in een maatschappij waar de vrije liefde centraal staat. Waar losbandigheid gevierd wordt als was het ons nieuwe motto. Seksuologen en relatietherapeuten Chloé De Bie en Wim Slabbinck, en journalist Corine Koole beantwoorden onze prangende vraag: staan we aan de vooravond van een ‘summer of love’? “Een single belde na ons interview een vriendin op en smeekte om haar vast te pakken.”
 2. Hoe kan je je seksuele “rem” aan- en uitzetten? Hebben vrouwen echt minder zin? En wat met lustpillen? Zeven vragen aan de start van de “summer of love” met seksuoloog Erick Janssen
  PREMIUM

  Hoe kan je je seksuele “rem” aan- en uitzetten? Hebben vrouwen echt minder zin? En wat met lustpillen? Zeven vragen aan de start van de “summer of love” met seksuoloog Erick Janssen

  Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: seksuoloog Erick Janssen van de KU Leuven, over de impact die corona had op ons seksleven. Want daar we bij het begin van de lockdown of een babyboom of een echtscheidingsgolf verwachtten, lijkt het in de praktijk een combinatie van de twee te worden: “Niet iedereen reageert hetzelfde op een stressvolle situatie. Veel stellen hebben minder seks, anderen geven aan dat hun seksleven net verbeterd is.”