Getty Images/EyeEm
Volledig scherm
© Getty Images/EyeEm

Aantal rokers in België ligt hoger dan voor coronacrisis

Het aantal rokers in België is sinds twee jaar geleden licht toegenomen. Dat blijkt uit de meest recente rookenquête van de Stichting Tegen Kanker. In 2019 was 23 procent van de Belgen een dagelijkse of occasionele roker, in 2021 gaat het om 27 procent. De Stichting vraagt een nieuwe heffing voor tabaksbedrijven in te voeren.

  1. ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspanningen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”
    PREMIUM
    63

    ONZE OPINIE. “Leve België, hier krijg je zonder al te grote inspannin­gen zomaar 80% van de werkende bevolking aan het werk”

    “Jazeker, nog nooit waren zoveel mensen tussen 20 en 64 jaar aan het werk. Maar victorie kraaien is niet gepast. Met welke maatregel zou minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) daarvoor hebben gezorgd?”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Het recht op deconnectie, flexibelere werkweken? Die gelden voor mensen die al werken, niet zij die we nog aan het werk moeten krijgen. Extra gevoelig is bovendien dat de bejubelde vooruitgang blijkbaar in Vlaanderen gebeurde, niet in Brussel of Wallonië.”