Volledig scherm
© THINKSTOCK

Aantal personen met dementie zal tegen 2020 toenemen met 30 procent

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) raamt dat het aantal personen met dementie in Vlaanderen tegen 2020 zal toenemen met 30 procent in vergelijking met begin 2014 toen het aantal geraamd werd op 116.000. Dat blijkt uit zijn antwoord op een schriftelijke vraag van Freya Saeys (Open Vld).

 1. N-VA hekelt "ongelijke behandeling" jongvolwassenen met handicap

  N-VA hekelt "ongelijke behande­ling" jongvolwas­se­nen met handicap

  Vlaams parlementslid Tine Van der Vloet (N-VA) heeft kritiek op een "ongelijke behandeling" van minderjarigen met een handicap. Minderjarigen die opgevangen worden in een internaat van het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) krijgen op het ogenblik dat ze meerderjarig worden automatisch een persoonsvolgend budget. Maar minderjarigen die naar één van de 19 internaten van het GO! gaan, belanden op het ogenblik dat ze meerderjarig worden op een wachtlijst.
 2. Vandeurzen over schietincident met 14-jarig meisje: "Situatie is niet dramatisch afgelopen"
  Snelle Respons Team

  Vandeurzen over schietinci­dent met 14-jarig meisje: "Situatie is niet dramatisch afgelopen"

  Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) benadrukte vanmiddag in het Vlaams parlement dat het Antwerpse Snelle Respons Team de situatie waarbij een 14-jarige meisje werd neergeschoten met een plastic kogel, heeft "kunnen beheersen". "De zaken zijn niet dramatisch afgelopen." Toch is Vandeurzen bereid het incident te evalueren en er eventueel conclusies uit te trekken.
 1. LIVE. Colruyt roept klanten op om weer alleen te komen winkelen - UZ Brussel voert enkel nog noodzakelijke chirurgische ingrepen uit
  Play

  LIVE. Colruyt roept klanten op om weer alleen te komen winkelen - UZ Brussel voert enkel nog noodzake­lij­ke chirurgi­sche ingrepen uit

  De coronacijfers blijven in België en andere landen zeer fors toenemen. Omdat de laboratoria in ons land niet meer kunnen volgen, wordt de teststrategie vanaf vandaag aangepast. Intussen draaien de ziekenhuizen op volle toeren om ook de niet Covid-zorg te kunnen blijven bolwerken. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.