Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Aantal onthaalouders in Vlaanderen blijft dalen

Het aantal onthaalouders of gezinsopvanginitiatieven in de kinderopvang blijft dalen. Het aantal onthaalouders dat stopt, lag ook in het coronajaar 2020 een stuk hoger dan het aantal startende onthaalouders. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Freya Saeys (Open Vld) heeft opgevraagd bij minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).

7 reacties

 • Stefaan Liessens

  1 maand geleden
  Misschien eens een deftig statuut voorzien voor die broodnodige en hardwerkende mensen... zelfs een prostitué heeft een beter statuut!
 • Patrick Jonkers

  1 maand geleden
  Eenmaal iedereen vanaf 67 op pensioen zullen het aantal onthaaloudergezinnen terug vergroten . De grootouders moeten dan langer werken en kunnen dan niet (meer) voor opvang zorgen.
 • Charity Swinnen

  1 maand geleden
  Is toch logisch! Er wordt altijd maar gezaagd en geklaagd dat kinderopvang zo duur is. Kinderopvang kost nog geen 25€/dag. Wie gaat er nog werken voor zo een bedrag? In die prijs zit dan nog eten en drinken en pampers... Het gaat hier om de mensen hun oogappels, maar zelfs dan is 25€ te veel. Ik wil die verantwoordelijkheid niet dragen voor zo een peulenschil.
 • Dhaese Peter

  1 maand geleden
  Maak eindelijk eens werk van een degelijk statuut voor onthaalouders! Ipv een onkostenvergoeding een degelijk netteloon,met bijhorende sociale bescherming.
 • Rudy Raes

  1 maand geleden
  Maak het wat aantrekkelijker , loon en statuut !
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo