De complexe situatie in Afghanistan betekent volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) niet dat er automatisch een erkenning volgt.
Volledig scherm
De complexe situatie in Afghanistan betekent volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) niet dat er automatisch een erkenning volgt. © BELGA

Aantal meervoudige asielaanvragen neemt toe, vooral van Afghanen

Een kwart van de asielaanvragen die in augustus in ons land werden ingediend, waren tweede of volgende aanvragen. Dat meldt het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Die zijn voor het grootste deel afkomstig van Afghanen, wellicht omwille van de machtsovername van de taliban in hun thuisland. Maar volgens staatssecretaris Mahdi betekent de complexe situatie in Afghanistan niet dat er automatisch een erkenning volgt.

9 reacties

 • Ferdinand Drees

  5 dagen geleden
  Het is heel eenvoudig, ze worden na een ernstige screening toegelaten, moeten zich integreren, dwz de taal leren en zich aanpassen aan onze cultuur en heel belangrijk, niet op ons kap leven, dus werken. België is geen moslimland, toch nog niet.
 • Brent Reynaert

  1 maand geleden
  Als ze binnen komen verplicht de taal leren en bij veroordeling geen kans om Belg te worden.
 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Regeling i.v.m. de Buitengrenzen der Dublin verordening consequent toepassen !
 • Fanny Konings

  1 maand geleden
  Hopelijk kunnen ze allen binnen een korte tijd terugkeren, blijven ze hun nationaliteit ook behouden, leert men uit het verleden
 • Regina Blanckaert

  1 maand geleden
  Logisch zeker,hoeveel niet belgen zijn er mee gekomen uit Afghanistan,repatriering ging toch om de belgen terug te halen,maar ik denk dat er vele andere mee geglipt zijn
 1. Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”
  Play
  38

  Geert Molen­berghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedub­be­len, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.