RV
Volledig scherm
© RV

Aantal letselongevallen met speed pedelecs verzesvoudigd

In 2018 hebben de politiediensten in ons land 93 letselongevallen geregistreerd waarbij een speed pedelec betrokken was. Dat is een verzesvoudiging in vergelijking met de 15 letselongevallen een jaar voordien. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister François Bellot (MR) op een schriftelijke vraag van Barbara Pas (VB).

11 reacties

 • Lemaire Franky

  2 jaar geleden
  T zijn er hier precies veel, die het goed kunnen uitleggen. Maar als je op de baan rijd ipv op het fietspad waar je niet op mag, proberen de automobilisten u van de weg te rijden of maken ze gebaren dat je op het fietspad moet rijden, want je belemmert hun. Dus aan wie ligt het nu in feite. En tegenwoordig mag je aan sommige rode lichten door het rood rijden. Maar blijkbaar weten veel dit nog niet.
 • victor vandesande

  2 jaar geleden
  Verbaast me niks. De meesten lappen alle regels ferm aan hun laars een rood licht is niet aan hen besteed en voorangsregels nog veel minder . Bovendien zijn veel senioren die ermee rijden totaal niet voorbereid op de hoge snelheid van zo'n ding.
 • Hans Peeters

  2 jaar geleden
  Men mag nog zoveel fluo vestjes en lampjes hangen als men wil , als degene in de vierwieler als paars kleurt bij het zien van een speedpedelec, maakt het allemaal niet veel uit....
 • Dirk Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Ik begrijp het probleem niet. Ze zijn gecatalogeerd als bromfiets en vallen dus onder de wetgeving die van toepassing is voor de bromfiets. Dit wil zeggen: Verboden op het fietspad te rijden... enkel toegelaten wanneer aangeduid door een specifiek verkeersbord. Verder verboden op jaagpaden en fiets-o-strades. Indien ze dit naast zich neerleggen en betrokken raken in een aanrijding deze steeds verantwoordelijke stellen voor zowel de fysieke als de materiële schade van de tegenpartij.
 • Luc Lepoudre

  2 jaar geleden
  De "soort" die ervoor verantwoordelijk is dat in België de fijne 50cc brommertjes niet meer kunnen door exorbitante verzekeringspremies als gevolg van hun waaghalserij, heeft nu zijn navolging op de speedelecs.
 1. Kamercommissie zet licht op groen voor omstreden gevangenendeal met Iran: “Mogelijk zet het iets in in gang voor Djalali”, hoopt zijn collega

  Kamercom­mis­sie zet licht op groen voor omstreden gevangenen­deal met Iran: “Mogelijk zet het iets in in gang voor Djalali”, hoopt zijn collega

  De Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen heeft deze middag het omstreden wetsontwerp goedgekeurd dat het mogelijk maakt dat België en Iran gevangenen aan elkaar uitleveren. Dat gebeurde na een stevig debat, waarin minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) op aangeven van Groen-Kamerlid Wouter De Vriendt aangaf te zullen bekijken hoe er parlementaire controle kan komen op de eventuele gevolgen van de deal.
 2. KSA Waregem moet kamp afbreken door corona: “Pijnlijk, maar ouders appreciëren onze aanpak”
  Waregem/Mol

  KSA Waregem moet kamp afbreken door corona: “Pijnlijk, maar ouders apprecië­ren onze aanpak”

  Het spook van corona doemt weer op boven onze jeugdkampen. KSA Waregem heeft dinsdag haar kamp in Mol moeten afbreken nadat elf besmettingen op 70 deelnemers waren vastgesteld. De helft van de leidingsploeg werd getroffen. Zo goed als alle kinderen zijn weer naar huis. “Leuk is dit allerminst, maar we hopen op die manier nog meer besmettingen te vermijden”, zegt bondsleidster Chloé Ghysen.