Er kwamen dit jaar al dubbel zoveel klachten binnen bij de ombudsman voor energie ten opzichte van heel 2021.
Volledig scherm
Er kwamen dit jaar al dubbel zoveel klachten binnen bij de ombudsman voor energie ten opzichte van heel 2021. © Getty Images

Aantal klachten bij ombudsman voor energie verdubbeld: “We worden overspoeld”

In de eerste acht maanden van dit jaar ontving de federale ombudsman voor energie ruim 18.000 klachten. Dat zijn er nu al dubbel zoveel als over heel vorig jaar. “Wij kunnen de toestroom niet meer aan”, zegt ombudsman Eric Houtman.

14 reacties

 • Albert Leenders

  2 maanden geleden
  De regering weet maar al te goed dat de berg en consorten echte woeker tarieven hanteren en weten ook dat er milliard en winsten worden gemaakt door de energie bedrijven en laten dit oogluikend toe en laten ook toe dat ze ons land verarmen maar daar doen ze niks aan bang om hun postjes te verliezen en Europa laat Europa ook de dieperig in storten door geklungel en onkunde .er moet dringend iets gebeuren anders wacht ons een reuze volksopstand in heel Europa want zo kan het niet verder !!
 • Johan Aerts

  2 maanden geleden
  Mensen worden bedrogen waar ze bijstaan.
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Onze regeringen reguleren niets. Vrijheid blijheid in de gedereguleerde liberale economie. De vrijheid en blijheid van de sterkste om de zwakkere in de grond te boren.
 • Olaf Baeyens

  2 maanden geleden
  Niemand heeft klachten dat er zeer veel geld in propaganda gepompt word door energiemaatschappijen om aan ons te vertellen hoe we meer geld kunnen besparen door nog meer kou te leiden? Stockholm syndroom? De tips om energie te besparen is hetzelfde aan hongerige mensen te vertellen hoe ze nog meer kunnen besparen op eten door de grootwarenhuizen.
 • Karel van Velzeke

  2 maanden geleden
  bij eneco 8 euro bijbetalen als je een paar dagen over tijd bent met je betaling is er ook over ,onze regering ging dat ook eens oplossen,niet dus.