Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © getty

Aantal jongeren dat antidepressiva neemt blijft stijgen

Het aantal jongeren dat antidepressiva gebruikt, is opnieuw licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-Kamerlid Nawal Farih heeft opgevraagd bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). "Een alarmerende trend", zegt Farih, die ervoor pleit om jongeren vaker alternatieve behandelingen zonder medicatie aan te reiken.

11 reacties

 • Chris Devlaeminck

  2 jaar geleden
  Ik ben geen aanhanger, maar bij Oosterse filosofieën gaat het over opdoen van zelf- en mensenkennis, levenswijsheid, bewustzijn, onderscheidingsvermogen,...waardoor men als een 'verlicht mens' door het leven kan stappen. In de hippieperiode een tijdje de mode. In deze tijden is aan jezelf werken uit de mode, te lastig waarschijnlijk. Integendeel, er voor uitkomen dat het niet lukt en dat je een psycholoog en pilletjes nodig hebt, wordt op applaus onthaalt. Goed nieuws voor de vele psychologen.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  De jongeren worden compleet verwaarloosd door de politici. De klimaat activisten zijn daar een logisch gevolg van.
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Als je ieder moment van de dag bereikbaar wil zijn voor iedereen zou je dan niet depressief worden.
 • Ives Ameel

  2 jaar geleden
  Wat hebben de jongeren nog te verwachten een plastieken planeet vol rotzooi en voor de zot gehouden worden door één of ander interim kot om van de rest nog te zwijgen.
 • rita vdbergh

  2 jaar geleden
  De ouders moeten wat minder me-tijd nemen en terug meer aandacht aan de kinderen besteden. Kinderen zijn geen furbys die enkel aandacht krijgen als het de ouders ouders past. Daarbij wordt meer van de kinderen geëist dan dertig jaar geleden, ze moeten goed in school presteren en op de sportclub en als het niet lukt tonen veel ouders dat ze teleurgesteld zijn. Wijlen Koen Raes ooit schreef, ouders verven zelf hun huis en om hun kinderen op te voeden betalen ze iemand, vroegers was het omkeerd.