ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Aantal inbraken stijgt: deze tips helpen je om inbrekers buiten te houden

BinnenlandHet aantal inbraken zit in stijgende lijn. Omdat mensen minder thuis zijn door minder strikte coronaregels, maar ook omdat de donkere wintermaanden er aankomen. Binnenlandse Zaken roept op om je huis te laten controleren door een diefstalpreventieadviseur. Maar ook voor wie dat niet doet, geeft de politie handige tips mee om inbrekers uit je huis te houden.

51 reacties

 • nicole desseyn

  2 maanden geleden
  @ Luc alarmen zijn niet nutteloos zeker dat van ons niet binnen de 30 sec respons bij de minste storing en indien nodig staan ze er direct dag en nacht!!
 • luc bruyndonckx

  2 maanden geleden
  Alarmen zijn nutteloos: niemand komt kijken. Een hond slaat al alarm nog voor er iemand in tuin of op de oprit komt. Zonder toelating binnen komen? Dan zal onze hond die persoon laten zien waar de grens van onze eigendom is, met de nodige verwelkoming indien een stapje te ver.
 • pauline arnaert

  2 maanden geleden
  De eindejaarsperiode komt dichterbij en men heeft geld nodig om te kunnen feesten !
 • Philippe Vanbelleghem

  2 maanden geleden
  Mijn Stafford heeft het niet op indringers , dus bij deze zijn ze gewaarschuwd.
 • etienne vijverman

  2 maanden geleden
  dat men eens begint met inbrekers strenger te straffen nu hebben ze vrij spel en bijna straffeloos !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 1. CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbehandelingsplan’ voor onderwijs: “CO2-meters zijn maar een eerste stap”
  15

  CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbe­han­de­lings­plan’ voor onderwijs: “CO2-me­ters zijn maar een eerste stap”

  Dat de Vlaamse regering geld vrijmaakt voor CO2-meters in het onderwijs, is een goede zaak, maar volgens parlementsleden Loes Vandromme (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zijn die CO2-meters maar een eerste stap en is er veel meer nodig. In een gezamenlijk persbericht pleiten ze voor een "onderbouwd en breed uitgerold luchtbehandelingsplan" voor het Vlaamse onderwijs.