In de gevangenis van Antwerpen slapen 78 mensen op de grond.
Volledig scherm
In de gevangenis van Antwerpen slapen 78 mensen op de grond. © BELGA

Aantal grondslapers in Belgische gevangenissen stijgt naar 148: “Een recordcijfer”

Het aantal gedetineerden dat op een matras op de grond moet slapen, is opnieuw gestegen naar 148. Dat blijkt uit cijfers die senator Annick Lambrecht (Vooruit) heeft opgevraagd bij minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Volgens Lambrecht gaat het om een "recordcijfer". De Vooruit-politica spreekt van een "onaanvaardbare en gevaarlijke" situatie.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar