(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Aantal geboortes in Vlaanderen op laagste niveau in meer dan tien jaar

Er zijn vorig jaar in Vlaanderen 65.308 geboortes geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 2005, zo blijkt uit cijfers van Kind en Gezin. Voor het eerst werden er per 100 vrouwen tussen 25 en 30 jaar minder kinderen geboren dan bij vrouwen tussen 30 en 35 jaar.

23 reacties

 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Dominique Castelein: IQ afnemen van de ouders??? Hoe doe je dat?
 • Ilhan Keskin

  3 jaar geleden
  Kinderen hebben is tegenwoordig luxe geworden en met de huidige economische en besparingen die erger worden elk jaar en dan de lasten wat op de rug van mensen geschoven worden en niks bij de ambtenaren is nog maar een klein deel van de reden. Depopulatie was waarschijnlijk de doel en niet een toeval.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Wij moeten allen te hard en teveel werken om al die kansarmen, kroostrijke gezinnen te onderhouden die niet willen werken en kweken om ons te onderwerpen.
 • dominique castelein

  3 jaar geleden
  kindergeld betalen tot 3 kinderen ,IQ afnemen van de ouders en laten bewijzen dat hun grootouders hier gewoond hebben gedurende 25 jaar,doen zou ik zeggen,onze kassen lopen direkt oven van het geld,wedden
 • mieke jansens

  3 jaar geleden
  tja wie heeft er nog geld en tijd voor kinderen...
 1. INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorggroep Korian: “Woonzorgcentrum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”
  PREMIUM
  3

  INTERVIEW. Dominiek Beelen, CEO woonzorg­groep Korian: “Woonzorg­cen­trum van de toekomst zal er door Covid anders uitzien”

  Covid trof de woonzorgcentra (wzc) ongemeen hard, en dat niet alleen onder haar kwetsbare bewoners. “De hele ouderensector is niet heel goed uit de coronacrisis gekomen, maar er werden lessen getrokken”, zegt Dominiek Beelen (51), CEO van Korian, het voormalige Senior Living Group en ‘s lands grootste rusthuisuitbater. Met een vernieuwend elan timmert hij aan een heropleving van zijn 120 voorzieningen die zich deels zullen moeten heruitvinden. Dit is hoe het woonzorgcentrum van morgen er volgens de grote baas van Korian zal uitzien.
 2. Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondingen die hij zichzelf toebracht, maar advocate weduwe Chovanec weerlegt dat: “Onze experten weten van niks”
  UPDATE

  Volgens nieuwe expertise stierf Chovanec door verwondin­gen die hij zichzelf toebracht, maar advocate weduwe Chovanec weerlegt dat: “Onze experten weten van niks”

  Een nieuwe expertise in de zaak-Chovanec wijst uit dat de man overleed als gevolg van de slagen die hij zichzelf toebracht en niet als gevolg van het gedrag van de agenten of hulpverleners. Dat meldt RTL Info zaterdag en de info wordt bevestigd door een bron bij het onderzoek. Ann Van de Steen, advocate van de weduwe van Chovanec, zegt in een reactie dat dit niet klopt. “Onze experten weten van niets. Dit is hallucinant, een week voor de wedersamenstelling.”