Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © BELGA

Aantal contacttracers wordt opgetrokken nu aantal besmettingen weer stijgt

Er komen in Vlaanderen extra contacttracers nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt. Dat wordt bevestigd door woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid, Joris Moonens.

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Aantal besmettingen verdubbeld in twee weken, maar houden ziekenhuizen stand? “Het beeld is duidelijk op de covidafdeling: 65-plus én niet-gevaccineerd”
  PREMIUM

  Aantal besmettin­gen verdubbeld in twee weken, maar houden ziekenhui­zen stand? “Het beeld is duidelijk op de covidafde­ling: 65-plus én niet-gevacci­neerd”

  De laatste besmettingsopstoot dateert van augustus, maar in onze ziekenhuizen houden ze de meest recente cijfers - en de verdubbeling van het aantal besmettingen in twee weken - goed in de gaten. Eén zaak staat vast: zonder vaccinatie zou de toestand veel erger zijn. “Het is wel afwachten wat dat andere virus, de griep, zal doen.” Wij deden een belronde bij enkele ziekenhuizen.