Volledig scherm
© Photo News

Aantal contactonderzoekers wordt afgebouwd wegens onvoldoende werk

Het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid is onderhandelingen gestart over een verdere daling van het aantal contactonderzoekers. Vandaag zijn er 450 contactonderzoekers aan de slag om de contacten op te sporen van bevestigde besmettingen. Het geringe aantal besmettingen brengt met zich mee dat er op dit moment onvoldoende werk is. 

15 reacties

 • jean donny

  8 maanden geleden
  Weer zo'n ondoordachte paniek beslissing, ik wacht in deze pandemie nog op de eerste doordachte beslissing van onze minderheidsregering en ook van onze Vlaamse regering die doet niet onder in stommiteiten en blunders
 • Raoul Rouma

  8 maanden geleden
  Ieder weldenkend mens wist dat dit een flop van formaat ging worden. Wij Belgen laten ons niet schaduwen en wij hebben niet de gewoonte te klikken. De tijd van Oost Duitsland met de "Stasi" willen we hier zeker niet invoeren. Misschien goed bedoeld maar niet realistisch.
 • pauwels lore

  8 maanden geleden
  geachte landgenoten ik ben zelf contact tracer en geloof mij als ik jou zeg dat het werk dat ik en men collega’s elke dag doen van cruciaal belang is ik had onlangs iemand van het zorg aan de lijn met covid 19 die meer dan met 20 mensen contact had en de regels niet volgden en dit is maar 1 telefoontje die 20 kunnen 40 worden en die 40 80 doe jij maar verder de berekening ik heb geheimhoudingsplicht maar ik vind dat jullie dit moeten weten we worden elke dag gekleineerd en terwijl we doen ons be
 • Frans Peeters

  8 maanden geleden
  En toch neemt er niemand verantwoordelijkheid op want iedereen heeft boter op het hoofd en heeft schrik van verkiezing of de mening van het volk
 • steven de wachter

  8 maanden geleden
  Top management van deze regering...
 1. Steven Van Gucht: “Wellicht het einde van eerste golf, maar virus heeft nog enorm grote speeltuin waar het lelijk kan huishouden”
  PREMIUM

  Steven Van Gucht: “Wellicht het einde van eerste golf, maar virus heeft nog enorm grote speeltuin waar het lelijk kan huishouden”

  In de 24 voorbije uren zijn slechts 198 nieuwe coronagevallen gerapporteerd, waarmee we voor de tweede keer onder de grens van de 200 besmettingen duiken. Betekent dit het einde van de epidemie in ons land? “Dit is wellicht het einde van de eerste golf, maar vergeet niet dat slechts 6 procent van de bevolking is blootgesteld aan het virus. Het virus heeft nog een enorm grote speeltuin waar het lelijk kan huishouden: 94 procent van de bevolking kan potentieel nog besmet worden”, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.
 2. Grenzen gaan weer open, dit zijn jouw opties per vakantieland
  PREMIUM

  Grenzen gaan weer open, dit zijn jouw opties per vakantie­land

  Vandaag zal ons land de grenzen weer openen voor wie reist binnen de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en de andere vier Schengenlanden (Noorwegen, Zwitserland, IJsland en Liechtenstein). Maar elk land beslist wel individueel over de opening van de grenzen én over de voorwaarden waaraan je moet voldoen om het land binnen te komen. Wij hebben alvast alle vakantiemogelijkheden én voorwaarden per land in een handig overzicht gegoten. Laat die vakantie maar beginnen!
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre