Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ROBIN UTRECHT

Aantal bevestigde besmettingen verdubbelde afgelopen week bij kinderen (0-19 jaar)

Het aantal coronabesmettingen stijgt nog sterk. Inmiddels komen er 31.780 (+34 procent) nieuwe besmettingen per dag bij. Vooral bij kinderen (0-19 jaar) is er sprake van een sterke stijging. “Daar is het aantal bevestigde besmettingen verdubbeld de afgelopen week”, zo merkt UGent-onderzoeker Bart Mesuere op.

 1. INTERVIEW. CLB wil quarantaineregels voor niet-zieke kinderen op de schop: “Zij moeten geen pasmunt zijn om ongevaccineerden te beschermen”
  PREMIUM

  INTERVIEW. CLB wil quarantai­ne­re­gels voor niet-zie­ke kinderen op de schop: “Zij moeten geen pasmunt zijn om ongevacci­neer­den te beschermen”

  “Wie ziek is, blijft thuis en de rest komt naar school.” Stefan Grielens (49), directeur van het Vrij CLB Netwerk, pleit voor één simpele regel die het leven op school opnieuw draaglijk kan maken. “Contact tracing is zinloos bij zoveel besmettingen en al die kinderen die zonder klachten thuiszitten, lopen nog meer achterstand op. Onderwijs is toch prioriteit nummer één? Waarom dan kinderen als pasmunt gebruiken om zwakkeren en ongevaccineerden te beschermen?”
 2. Topviroloog Steven Van Gucht: “Nu is het nog te vroeg, maar over een paar weken kunnen we coronamaatregelen wél geleidelijk loslaten”
  PREMIUM

  Topviro­loog Steven Van Gucht: “Nu is het nog te vroeg, maar over een paar weken kunnen we coronamaat­re­ge­len wél geleide­lijk loslaten”

  Geen idee of de spreuk ‘geduld is een schone deugd’ op de schoorsteenmantel in de woonkamer van Steven Van Gucht hangt, maar de topviroloog pleit er net voor het Overlegcomité voor om de coronamaatregelen niet te vroeg los te laten. “De besmettingscijfers gaan nog steeds omhoog, maar over een paar weken kunnen we wél veilig versoepelen.”