Het aantal besmettingen met het coronavirus zal vanaf zaterdag opnieuw toenemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aantal besmettingen met het coronavirus zal vanaf zaterdag opnieuw toenemen. © Geert De Rycke

Aantal besmettingen neemt weer toe. Moeten we nog langer wachten op versoepelingen?

Volgens Sciensano-viroloog Steven Van Gucht zal het aantal besmettingen vanaf zaterdag opnieuw stijgen. Dat is geen goed nieuws, nadat de coronacijfers wekenlang in de juiste richting evolueerden. Wat is er aan de hand? Is de Britse variant, die veel besmettelijker is, al hier? Zullen we nu nog veel langer moeten wachten op versoepelingen? Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) legt uit.

64 reacties

 • Marie Vanakker

  2 maanden geleden
  Hou de vakantie periode van de scholen eens tegen de corona golven. Je zal direct zien dat al ze dicht gaan alles daalt en ze weer open gaan alles pijlsnel omhoog schiet. Scholen moeten misschien niet dicht maar ze moeten veel veiliger worden. Met vaccinatie en de 2 maand zomerverlof zouden we er normaal vanaf moeten zijn. Nog 7 maand doorbijten dus.
 • louis reinquin

  2 maanden geleden
  Of ze nu vertrokken met of zonder covid Mr. Voets dat is hier niet aan de orde. Feit is als ze terugkomen, ze worden getest en er wordt vastgesteld dat ze positief testen dan zijn daar regels voor uitgeschreven. En aan regelgeving dient men zich te houden.
 • Paul Voets

  2 maanden geleden
  Nu gaan vertellen dat er velen terugkomen uit vakantie met covid virus is makkelijk praten! waren die mensen dan getest op covid voor dat ze op verlof gingen ?? hoe kan men dan weten dat ze besmet terugkomen??
 • Albert Jacobs

  2 maanden geleden
  Met dank aan de ganse onbekwame regering samen met de vele virologen die het reizen toegestaan hebben en waarvan diegenen die de regels hebben toegepast het slachtoffer zijn...
 • denis vermesen

  2 maanden geleden
  volgens mij wordt er met deze cijfers duchtig gemanipuleerd,of zijn ze in 't buitenland dan allemaal veel zieker dan hier?Trouwens,wat zitten er hier veel zeikerds tussen(jaloezie omdat ze zelf niet kunnen gaan?)want ofwel verbiedt men gewoon buitenlandse reizen ofwel is men vrij om te gaan en ja ben zelf thuis gebleven
 1. Is groepsimmuniteit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproductiegetal moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”

  Is groepsimmu­ni­teit van 70 procent nog voldoende? “Bij varianten met een hoger reproduc­tie­ge­tal moeten we mikken op een hogere vaccinatie­graad”

  Het doel van de Belgische vaccinatiecampagne is streven naar de zogenaamde groepsimmuniteit om korte metten te maken met het coronavirus. Die groepsimmuniteit wordt bereikt als “minimaal” 70 procent van de bevolking is ingeënt. “Maar naarmate we te maken hebben met varianten met een hoger reproductiegetal, moeten we mikken op een hogere vaccinatiegraad”, zegt vaccinoloog Pierre Van Damme.
 1. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis