"We zitten op een kantelpunt", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
"We zitten op een kantelpunt", zegt viroloog Steven Van Gucht. © Photo News/VTM

Aantal besmettingen met coronavirus daalt niet meer: “We zitten op een kantelpunt”

Het gemiddeld aantal besmettingen met het coronavirus in ons land daalt niet langer. Dat blijkt uit de nieuwe update in het dashboard van Sciensano. Er worden nog gemiddeld 85,1 besmettingen per dag met het coronavirus geregistreerd. Dat is een heel lichte stijging in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen (84,9). “We zitten op een kantelpunt”, zegt viroloog Steven Van Gucht. De komende dagen zal blijken hoe de trend verder evolueert.

45 reacties

 • Rayan El Arami

  7 maanden geleden
  liliane vanthoor, 't Zal daarom zijn dat ze in Duitsland recent twee grote uitbraken hadden en net in bedrijven waar mondmaskers zo-wie-zo verplicht zijn. Het enige wat daar wél werkte was het onmiddellijk terug in lock-down plaatsen van de twee getroffen regio's. Bravo Cris Verwillige, toch ene die verder kijkt dan zijn neus lang is.
 • Peter Nols

  7 maanden geleden
  Het hangt nu af van het gezond verstand tja. Als je in de winkel mensen ziet rondlopen met de betaalkaart in de mond om hun handen vrij te hebben om hun winkelwaar op de band te leggen.
 • Wino Vermoere

  7 maanden geleden
  Twee opmerkingen : ten eerste heb ik het gevoel dat het aantal nieuwe besmettingen toch vrij hoog blijft, ten tweede hoe kan men deftig de cijfers bekijken als men zo te zien bijna 5 dagen achter loopt.
 • Serge Aernoudt

  7 maanden geleden
  Dit maakt me banger dan de 1ste golf van corona. Heel wat mensen denken dat het over is, maar 't is nu op zijn gevaarlijkst. Gevaar is het gevaarlijkst als je het niet (meer) verwacht. Economische belangen hebben het gewonnen van de virologen.
 • Norbert Dickel

  7 maanden geleden
  In vergelijking met andere landen ligt onze "bodem" toch vrij hoog. Is daar een verklaring voor?
 1. “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldirecteur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrachten’
  Gent
  242

  “Sluit de scholen nu en geef les in de zomer”: Gentse schooldi­rec­teur heeft het gehad met ‘het opofferen van leerkrach­ten’

  “Ja, de scholen zijn de motor van de pandemie. Mag dat nu eindelijk gezegd worden? Hoe wij moeten werken, dat is niet veilig. Er is maar één oplossing. Sluit de scholen, nú. En haal die lesweken in in de zomervakantie.” Het lijkt een wanhoopskreet, maar directeur Gwen Moerman is boos, razend bijna. “Het gaat steeds over het belang van de kinderen, maar de leerkrachten dan? Wij zijn kanonnenvlees, en de overheid doet niks voor ónze veiligheid.”
 2. INTERVIEW. Viroloog Steven Van Gucht: "Reizen kan perfect als je het slim aanpakt"
  PREMIUM

  INTERVIEW. Viroloog Steven Van Gucht: "Reizen kan perfect als je het slim aanpakt"

  Terwijl viroloog Marc Van Ranst reizen ten stelligste afraadt, trekt zijn collega Steven Van Gucht er deze zomer op uit. "Ik blijf deze zomer niet thuis. Wellicht wordt het een klein hotelletje, ergens in de bergen, zónder bomvolle buffetruimte. En ook in een grote kathedraal of op een terras met veel volk zal je me niet vinden." Zijn motto: "Reizen kan perfect, als je het slim aanpakt en dezelfde voorzorgen als thuis respecteert."
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken