Vooral jonge gezinnen in stedelijk gebied zien een bakfiets als alternatief voor een auto.
Volledig scherm
Vooral jonge gezinnen in stedelijk gebied zien een bakfiets als alternatief voor een auto. © Getty Images

Aantal bakfietsen in ons land explodeert: verkoop bijna verachtvoudigd

Het aantal bakfietsen in ons land explodeert. De verkoop ervan is vorig jaar volgens cijfers van mobiliteitsorganisatie Traxio bijna verachtvoudigd. “Vooral jonge gezinnen in stedelijk gebied zien de bakfiets als een alternatief voor de auto”, zegt Filip Rylant van Traxio.

34 reacties

 • Paul Hendriks

  10 uur geleden
  Vergelijk het met een auto waarvan het stuur op de achterbank staat, een succes als je door smalle straten in de stad moet.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Volgens de foto's van sommige fietspaden die recent gepubliceerd werden zouden bakfietsen in ons land niet breder mogen zijn dan 40 cm. Als compensatie kan men ze natuurlijk ook langer maken.
 • Renée Verhoeven

  2 weken geleden
  Men zou zich afvragen hoe wij groot kunnen worden zijn in auto's zonder gordels achteraan, zonder abs, esp en andere veiligheidssystemen, achteraan op het rekske van fietsen of gewoon op de buis bij pa, zonder zitjes of voetsteuntjes en een fietshelm, daar was er ook geen sprake van. Overprotectionisme wordt ons opgedrongen uit commercieel oogpunt, als bedrijven maar kunnen verkopen en de economie kan draaien. En door al die veiligheden denken de mensen niet meer na, het is toch veilig!
 • Gerard Braeckmans

  2 weken geleden
  De kinderen als bumper.
 • Henri Dederen

  2 weken geleden
  Het is allemaal mooi maar als voetganger moet je tegenwoordig wel ogen op je rug hebben om niet overhoop gereden te worden door al die electrische 2 en 3 wielers. De gejaagdheid van de wielertoeristen en mountainbikers heeft er nu nog de concurrentie bijgekregen van de electrische (bak)fietsen met dat verschil dat de eersten de weekends voor hun rekening nemen en de laatsten de volledige week.