Volledig scherm
© RV

Aantal arbeidsongevallen met heftrucks neemt toe

BinnenlandHet aantal arbeidsongevallen waarbij heftrucks betrokken zijn, is de jongste jaren gestegen in ons land van 3.230 in 2014 tot 3.428 in 2016. In de periode 2012-2016 vielen daarbij 5 doden. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op een schriftelijke vraag van senator Bert Anciaux (sp.a).

5 reacties

 • Gery Daniels

  3 jaar geleden
  Gery Daniels Zou het nu eens geen hoogste tijd worden om paal en perk te stellen aan wie opleidingen mag geven? Hoe lang deze moet duren? Wat moet een opleiding inhoudelijk omvatten? Sommige opleidkngsverstrekkefs geven al een attest op een halve dag, sommige 2 attesten op 1 dag. Schande, meneer de minister! Doe hier dringend wat aan, dank u.
 • Gery Daniels

  3 jaar geleden
  Gery Daniels Zou het eindelijk eens kunnen dat vanuit de wetgeving regels zouden opgelegd worden hoe lang een opleiding moet zijn, wat inhoudelijk gegeven moet worden als les en wie deze mag geven. Nu zijn er zogenaamde opleidingscentra die op 1 dag 2 attesten uitschrijven! Stop met deze wanpraktijken minister Peeters! Dank u.
 • Robert DE REU

  3 jaar geleden
  Heb zelf jarenlang met allerlei soorten heftruck gereden en heb ook de nodige brevetten gehaald en zo makkelijk worden ze niet uitgedeeld, er is een gouden regel laat je nooit opjagen niet door een tierende vrachtwagenchauffeur of een ongeduldige baas en natuurlijk een portie gezond verstand voorkomt vele ongevallen.
 • Seppe Theunis

  3 jaar geleden
  Misschien worden brevetten te gemakkelijk uitgedeeld, en is de arbeidswetgeving te laks ivm verantwoordelijkheden bij gevaarlijk rijgedrag. Anderzijds is ook de werkdruk op plaatsen ook niet van de poes. Wat ik wel weet : als iedereen volgens het boekje zou moeten rijden zouden er veel vacatures bijkomen.
 • rik lagrou

  3 jaar geleden
  sommige rijden 15 jaar met ene zonder probleem plots komt een controleur uitleggen dat anders moet en miserie Uw snelheid aanpassen en steeds 2 ogen gebruiken En ja soms 5 min.vroeger beginnen om ruit kuisen Zal daar toch niet op aankomen als graag zelfstandig "mag "kan "wil"werken
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. “Eindig niet zoals mij”: vader die dronken rijdt en dochter verliest in tragisch ongeval, moet verhaal 100 keer vertellen van rechter

  “Eindig niet zoals mij”: vader die dronken rijdt en dochter verliest in tragisch ongeval, moet verhaal 100 keer vertellen van rechter

  De 46-jarige Jon Markle had gedronken toen hij voor het plezier met zijn auto op een bevroren meer reed, met zijn gezin in de auto. Het ijs brak en zijn dochtertje van amper acht maanden oud verdronk. De feiten dateren al van 2013, maar nog steeds vertelt Markle over de gebeurtenissen van de avond. Een rechter beval hem om zijn ervaringen te delen, om anderen te behoeden om dezelfde vergissing te maken.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras